Amerika Aile Birleşimi Vizesi - Eraytur
Amerika Vizesi

Amerika Aile Birleşimi Vizesi

Amerika Aile Birleşimi Vizesi uzun süreli bir vize türüdür ve Amerika Birleşik Devletleri’nde oturum izni hakkı tanımaktadır. Amerika evlilik vizesi olarak bilinen vize türünde Amerika’da ikametgah eden bir oturma ve çalışma iznine sahip kişi eşini ABD sınırları içine davet edebilir.

Aile birleşimi vizesi D tipi bir vize türüdür, özenle incelenen vize başvuruları şahsen ABD dış temsilciliklerine yapılmalıdır. Türkiye’de aile birleşimi vizelerinin kabul edildiği yer ABD Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul ABD Başkonsolosluğu’dur.

Amerika Aile Birleşimi Vizesi Hakkında

Amerika Aile Birleşimi vizesi uzun süreli oturum hakkı tanıdığından vize başvurusunun inceleme süresi uzun olabilmektedir. Aile birleşimi vizesinin doğru bir şekilde tamamlanması ve gerekli evrakların doğru bilgilerle eksiksiz tamamlanması vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için çok önemlidir.

Amerika Aile Birleşimi vizesi göçmen vize statüsündedir, kısa süreli vizelere göre daha fazla evrak talep edilir ve evrakların incelenmesi süreci titizlikle gerçekleştirilir. Aile birleşimi vizesi almak isteyenler seyahat tarihlerinden çok önce vize başvurusu hazırlıklarına başlamalı, Amerika Göçmenlik vizesi için gerekli evrakları tamamlamalı ve vize randevusuna bizzat katılmalıdır.

Amerika Aile Birleşimi Vizesi Gerekli Belgeler

Amerika Aile Birleşimi Vizesi Gerekli Belgeler

Amerika Aile Birleşimi Vizesi için istenen belgeler vize başvurusunda bulunanların kişisel bilgileri, mali bilgileri ve mesleki bilgilerini içeren belgelerden oluşur.  Aile birleşimi vizesi için istenen temel belgeler şunlardır:

  • İngilizce online olarak doldurulan Aile Birleşimi vizesi başvuru formu, iki nüsha halinde olmalıdır.
  • En az 1 yıl geçerli olan pasaport ve pasaportun renkli fotokopileri
  • Başvuru dosyasında ve başvuru formunda olmak üzere 3 adet biyometrik nitelikteki fotoğraf
  • Evli çiftlerin Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği
  • Uluslararası Evlenme Cüzdanı renkli fotokopisi
  • Vukuatlı Nüfus Kaydı sureti
  • Önceki evlilik varsa boşanma belgeleri, yeminli tercüman tarafından onaylı olmalıdır. Ölüm gerçekleşmişse ölüm belgesi kayıtları
  • ABD uyruklu eşin ABD doğum belgesi
  • ABD’de yaşayan eşin ikametgah belgesi
  • İngilizce dil bilgisini gösteren belgeler, A1 düzeyinde İngilizce dil sertifikası
  • Amerika Vize ücreti ödendi dekontu
  • Çocuklar için hazırlanan vize başvuru dosyasında çocukların kimlik belgeleri ve eğitim bilgileri
  • İki eşin uluslararası doğum belgeleri
  • Amerika kurallarına ve kanunlarına uygun bir biçimde alınmış olan pasaport olmak zorundadır.
  • 3 tane biyometrik özelliklere sahip, ancak ölçüleri, 50×50 mm olan fotoğraf talep edilmektedir. Bunun güncel olması büyük önem taşır.
  • Ds160 Vize başvuru formu hemen konsolosluk sayfasından edinilebileceği gibi bunu sizlere aracı kurum da sunar.
  • Başvuru sahibinin kesinlikle nüfus kayıt örneğini edinmesi ve bunu konsolosluğa vermesi gerekmektedir.
  • Tüm bunların haricinde gerek adres gerekse aile bilgilerinin yazılı olduğu resmi evrakı hiçbir zaman unutmamak lazım.
  • Amerika aile birleşimi gerekli evraklar içindeki dokümanlardan bir diğeri ise uçak rezervasyon bilgisidir.
  • ABD sınırları içerisinde hangi kentte kalacaksanız, onun ifade edilmesi lazım.
  • Banka hesap dökümleri ise standart bir evrak olarak talep edilmektedir.
  • Amerika’da yaşayan eş tarafından verilmesi gereken belgelerin içinde ise hesap dökümü, maaş bordrosu, iş tanımını açık şekilde anlatan bir doküman olmalıdır.
Amerika vizesi için yeni yılda belirlenen evrak listesine https://www.eraytur.com/amerika-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Amerika vizesi veriliyor muAmerika vizesi 2025 yılında, burada yaşayan ve oturum almış olan eşin yanına gitmek için hemen alınabilir. Belli kuralların ve prosedürlerin bulunduğunu unutmamak lazım. Amerika vizesi aile birleşimi 2025 yılı istenen evraklar farklılık arz ederken, söz konusu K3 vizesi olduğundan farklı bir prosedür öne çıkar.

Buna göre Türk vatandaşının Green Cardı yoksa, bu vizenin alınabilmesi adına süreci en kısa zaman dilimi içerisinde başlatabilirsiniz.  Pasaportun fotokopisi istenir. Bunun geçerliliği konusunda ifade edilmiş olan zaman dilimi ise 8 ay olarak dikkat çekmektedir. Bunun yanı sıra her zaman orijinal olanının gösterilmesi de mühimdir.

Form olarak tanımlanmış DS 230 içindeki kısım 1 kısmına sizden istenen bilgilerin tümünü sorunsuz bir biçimde yazmanız gerekmekte. 2 tane vize başvuru formu istenmektedir. Bunun göçmen olmayan kategoride bulunması önem arz eder. Yeminli geçim beyannamesi ise talep edilen daha farklı bir evrak olarak dikkat çeker.

Bunların tümünün sağlanmasının ardından mahkeme ve hapis kayıtları, evlilik cüzdanı sureti, boşanma yaşandı ise bunun dokümanlarını, nüfus kayıt örneklerini sunmanız çok büyük bir önem arz eder. Bunların tümü konsolosluk tarafından çok detaylı şekilde incelenir. Ardından ise sonuç açıklanır.

Amerika vizesi aile birleşimi 2025 yılı başvurularını yapmadan önce belli şartların sağlanması gerektiğini unutmamalısınız. Bunlar şöyledir;

  • Fotoğrafın boyutlarının diğer birçok ülkeden değişik olduğunu hemen fark edeceksiniz. Bundan dolayı biyometrik resim çektirme aşamasında 50×50 mm ölçülerinin baz alınması, buna göre sürecin başarılı bir biçimde sona erdirilmesi önem arz eder.
  • Ödenen vize ücreti, başvurunun kabul edilmemesi durumunda hiçbir zaman geri verilmez. Bu temel bir kuraldır. Sadece ABD ile sınırlı değildir. Ülkelerin tümünün politikası bu yöndedir.
  • Aile birleşimi vizesinin çıkış tarihi Türk vatandaşları tarafından en çok merak edilen konuların içinde yer alır. Bunun ortalama süresine baktığımızda minimum 4 ay olduğunu görüyoruz. 8 ay ve hatta 1 seneye kadar uzar. Neden bu kadar uzun sürdüğünün birden çok gerekçesi vardır. Özellikle ABD’ye gitmek isteyen kişi sayısının fazla olması öne çıkar. Bu yüzden başvuru işlemleri çok yoğundur.

Tüm bunları dikkate alarak, 1 seneyi gözden çıkarmak yapılacak olan en mantıklı harekettir.

Amerika vizesi aile birleşimi için alınacağı zaman sürecin profesyonel bir biçimde yürütülmesi gerekmekte. Tek başınıza vizeyi almak mümkün olsa da, bunun birden çok handikapı ortaya çıkacağı için Türkiye’de bu konuda uzman olan aracı kurumların tercih edilmesi, başvuru işlemlerinin bunun üzerinden tamamlanması size her daim avantaj sağlar.

ABD vize başvurularında aynı zamanda bilinmesi gereken birkaç farklı husus daha vardır. Gerek aile birleşimi gerekse diğer vize türlerinde sizden parmak izi alınır ve bunlar kayıt altında tutulur.

Yasal, güvenlik amacıyla uygulanan bir prosedür haline gelmiştir. İşte bu yüzden konsolosluk ziyaretleri önemlidir. Bunun yanı sıra bir mülakat görüşmesi de mevcuttur. Aracı kurum ile çalışmanın işte bu noktada büyük avantaj getirdiğini unutmamak gerekiyor. Çünkü mülakat sırasında firmanın size sağlamış olduğu özel danışman da bulunur.

Amerika Aile Birleşimi Vizesi S.S.S.

Amerika Aile birleşimi nedir?
Uzun süreli konaklama ile aile birleşimi vizesine yer verilir ve bunun üzerine önce 6 aylık konaklama süresi tanımlanır.
Amerika aile birleşimi vizesi nedir?
Ebeveyn kaynaklı ya da evlilik üzerine aile birleşimine başvurulur ve dil seviyesine bağlı olarak başvurularınız değerlendirilir.
AMERİKA evlilik vizesi ne kadar sürer?
Evlilik vizesine dair prosedürler zorlayıcıdır ve bunun üzerine ortalama 4 aya kadar sonuç açıklanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×