Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır? - Başvuru Rehberi - Eraytur
Bangladeş Vizesi

Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır? – Başvuru Rehberi

Bangladeş turistik vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafımdan çok tercih edilen bir vize türüdür. Bu vize türü ile şahıslara Bangladeş’te turistik gezi yapma hakkı tanınmaktadır. Turistik gezi yapılırken şahısların vize süresi bitmeden çıkış yapmaları bildirilir.

Bangladeş Vizesi

·         Bangladeş Turistik Vize
·         Bangladeş Ticari Vize
·         Bangladeş Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
·         Bangladeş Transit Vize
·         Bangladeş Erasmus Vizesi
·         Bangladeş Aile Birleşimi Vizesi

Bangladeş Turistik Vize İşlemleri

Diplomatik, hususi ve hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları Bangladeş’e yapacakları 3 ay süreli seyahatlerinde vize almalarına gerek bulunmamaktadır. Bordo pasaport sahibi şahıslar ise vize almalıdır. Borda pasaport sahibi kişiler en fazla 90 günlük süre ile Bangladeş turistik vizesi alabilirler.

Nereye Başvurulur?

Başvuru yapılacak yetkili birim Bangladeş Konsolosluğu’dur. Bu konsolosluk bütün vize işlemleri ile ilgilenmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir?

  1. Bangladeş Vize başvuru formu
  2. Pasaport. Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, 2 boş sayfası olmalıdır
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi veya kimlik kartı
  4. 2 adet 3,5×4,5cm ebatlarında arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf
  5. İngilizce vize talep dilekçesi. Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben yazılmış kaşe, imzalı
  6. İşe giriş bildirgesi ve 3 aylık maaş bordrosu, kaşeli ve imzalı
  7. Banka hesap dökümü son 3 ayı gösteren, 4000 TL bakiyeli banka imza sirküleri ile birlikte
Bangladeş vizesi için yeni yılda belirlenen evrak listesine https://www.eraytur.com/banglades-vize-evraklar/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Biometrik Veri Gerekli Midir?

Biyometrik veri eğer konsolosluk yetkilisi gerek görürse verilmesi gerekmektedir. Bunun için yetkili kişi Bangladeş turistik vizesi başvurusu yapan kişiyi konsolosluk binasına çağırabilir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekmektedir?

Seyahat etmeden iki hafta önce ya da bir ay önce başvuru yapılması vize alırken bir sorun çıkmaması adına şahıslara tavsiye edilmektedir.

Ne Kadar Sürede Çıkar?

7 iş günü ile 10 iş günü içerisinde bu vizenin çıkması muhtemeldir. Ancak evrak eksikliği durumlarında ve resmi tatillerin araya girmesi durumunda bu süre uzayabilir.

Bangladeş Ticari Vize İşlemleri

Fuar, toplantı, kongre, eğitim, seminer gibi iş amaçlı seyahat gerçekleştirecek olan kişiler ile beraber aynı zamanda ticari faaliyet yürütecek kişiler de Bangladeş ticari vizesi almak zorundadır. Bu vize ile bu işlemler yapılabilinir aksi halde bu etkinliklere katılmaya izin verilemez ve ticari faaliyetleri yürütmek için gereken yasal işlemlerin yapılmasına izin verilmez.

Kaç Günlük Alınabilir?

Bangladeş ticari vizesi şahıslara en fazla 90 günlük süresi ile verilir. Bunun yanı sıra Diplomatik, hususi ve hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları Bangladeş’e yapacakları 3 ay süreli seyahatlerinde vize almalarına gerek bulunmamaktadır.

Nereye Başvurulur?

İstanbul Bangladeş Başkonsolosluğu şahısların ticari vize işlemleri için başvurularını kabul etmektedir.

Davetiye Nasıl Olmalıdır?

Ticari vize başvurusu yaparken teslim edilecek evraklar arasında kesinlikle olması gereken evrak davetiyedir. Bu davetiye ile şahıslara ticari vize verilmesine karar verilir. Davetiyede şirketin tüm bilgileri yer almalıdır ve yetkili kişinin imzasını da taşımalıdır.

Gerekli Evraklar Nelerdir?

  1. Pasaport – En az 6 ay geçerliliği olan ve en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.

2 – Bangladeş vize başvuru formu – Islak imzalı olmalıdır.

3 – Vize talep dilekçesi – Bangladeş ticari vize başvuru sahibinin adı, soyadı, bilgileri, iş yerindeki görevi ve ziyaretinin içeriği yer almalıdır.

4 – 2 adet biometrik fotoğraf – Bangladeş ticari vize başvuru işlemlerinde kullanılacak fotoğraflar; 2 adet, 3,5×4,5 cm ölçülerinde olmalıdır.

5 – Şirketin imza sirküleri; Bangladeş vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda imza atma yetkisi olan kişilerin imzalarını gösterir.

5- Faaliyet belgesi; Bangladeş vize müracaatında bulunacak kişinin son 3 yıl içerisinde almış olduğu herhangi bir vizesi yok ise, bağlı bulunduğu kuruma ait faaliyet belgesinin aslı ibraz edilmelidir.

6- Vergi levhası fotokopisi; Bangladeş vize müracaatında bulunulacak yıldan bir önceki yıla ait vergi beyanı bilgilerini gösteren nitelikte olmalıdır.

Ticari sicil gazetesi fotokopisi; Bangladeş vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda isim ve unvan değişikliği var ise sicil gazete bu bilgileri içermelidir.

7 – Davetiye-Bangladeş’e gidecek kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve pasaportuna dair göstergeler bulunmalıdır. Seyahat içeriğini nelerin oluşturduğu ve referans olan kişi tarafından masrafların karşılanacağına dair bilgileri içermelidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir?

Başvuru yapmak için doğru zaman seyahatten bir ay önce, en geç iki hafta kala başvuru yapılması tavsiye edilir.

Randevu Nasıl Alınır?

Randevu almak için vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gereklidir.

Bangladeş Aile Ve Arkadaş Ziyareti Vize İşlemleri?

Bangladeş’te ikamet eden aile ve arkadaşı ziyaret etmek amaçlı olarak alınacak vizede ticari vize başvurusunda olduğu gibi davetiye çok önemli bir evrak olarak bulunmaktadır.

Davetiye bulunmadığı durumlarda Bangladeş aile ve arkadaş ziyareti vizesi alınması zorlaşacaktır. Bu yüzden vize başvurusu yaparken Bangladeş’te ikamet eden aile ya da arkadaştan bir davetiye almanızı önermekteyiz.

Kaç Günlük Alınabilir?

Bangladeş aile ve arkadaş ziyareti vizesi şahıslara ne fazla 30 günlük ve 90 günlük süre ile verilmektedir. Bu süreyi uzatmak üzere yeniden ücret yatırarak başvuru yapılabilir.

Nereye Başvurulur?

Bangladeş Başkonsolsoluğu başvuru yeridir. İstanbul’da herkesin ulaşabileceği bir noktada yer almaktadır. Adresi aşağıdaki gibidir;

Beybostanı sok. no:30/A, Beylerbeyi, Üsküdar/İSTANBUL Posta Kodu: 34394

Çalışma Saatleri

Bangladeş Konsolosluğu Pazartesi-Cuma: 09.00-15.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir?

  • Pasaport
  • Vize başvuru formu
  • Vize talep dilekçesi
  •  2 adet biometrik fotoğraf
  • Davetiye
  • Banka hesap dökümü

Davetiye Nasıl Olmalıdır?

Davetiye yukarıda belirtildiği üzere çok önemlidir. yanına seyahat yapılacak olan kişinin tüm kimlik ve adres, iş bilgilerini içermelidir. Seyahati yapacak kişinin de adı, soyadı, doğum tarihi ve pasaportuna dair göstergeler bulunmalıdır.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir?

Seyahat edilecek tarihten bir ay önce başvuru yapılması önerilmektedir. Bu süre şahısların seyahatte sorun yaşaması için önemlidir.

Randevu Nasıl Alınır?

Randevu almak üzere şahısların vize merkezleri ve yetkili seyahat acenteleri ile irtibata geçmesi gerekir.

Bangladeş Transit Vize İşlemleri

Bir başka ülkeye giderken Bangladeş üzerinden aktarma yapacak şahısların konsolosluktan transit vizesi alması zorunludur. Transit vizesi ile havaalanından geçiş hakkı elde edilir ve geçiş ülkede dolaşım seyahat etme hakkı sunmaz.

Şahıslar sadece geçişlerine bu vizeyi kullanabilirler. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları Bangladeş’e yapacakları 3 ay süreli seyahatlerinde vize almalarına gerek bulunmamaktadır. Bu nedenle de bu şahısların geçişlerinde vize almalarına gerek yoktur.

Kaç Günlük Alınabilir?

Transit vizesi bir geçiş vizesi olduğundan şahıslara sadece geçişleri için verilir. Bu vize günlük olarak verilemez.

Nereye Başvurulur?

Bangladeş Konsolosluğu İstanbul’da bulunmaktadır ve adresi herkesin ulaşabileceği bir noktadır. Bütün vize başvuruları ve pasaport işlemleri için buraya başvuru yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir?

  1. Vize başvuru formu
  2. Pasaport. Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, 2 boş sayfası olmalıdır
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi veya kimlik kartı
  4. 2 adet 3,5×4,5cm ebatlarında arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf
  5. İngilizce transit vize talep dilekçesi. Bağlı bulunan şirketin antetli kağıdında, konsolosluğa hitaben yazılmış olmalıdır. Kaşe ve imza ile onaylanır.
  6. İşe giriş bildirgesi ve 3 aylık maaş bordrosu, kaşeli ve imzalı
  7. Banka hesap dökümü son 3 ayı gösteren, 4000 TL bakiyeli banka imza sirküleri ile birlikte

Ne Zaman Başvurmak Gerekir?

Seyahatten iki hafta önce başvuru yapılması önerilir. Bu süre evrak durumunuza göre ya da konsolosluğun yoğunluk durumuna göre değişebilir.

Randevu Nasıl Alınır?

Seyahat acenteleri ve vize merkezleri Bangladeş Konsolosluğu tarafından görevlendirilir. Randevular bu yetkili vize merkezleri ile seyahat acenteleri ile alınmaktadır.

Bangladeş’e seyahat planı olan Türk vatandaşlarının seyahatleri öncesinde Bangladeş vizesi almaları gereklidir. Bangladeş ve Türkiye arasındaki vize prosedürüne istinaden umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin Bangladeş’e seyahatleri öncesinde vize almaları gereklidir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahibi Türk vatandaşları Bangladeş’e 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Bangladeş vizesi ücretsiz gerekli tüm bilgilendirme için https://www.eraytur.com/iletisim/ bağlantısından bize ulaşabilirsiniz.

Bangladeş Vizesi S.S.S.

Bangladeş e nasıl gidilir?
Ortalama 8 – 9 saat kadar süren uçak yolculuğuna karşı seyahate geçebilirsiniz.

Havayolu tercihiniz üzerine gerek aktarmalı gerekse aktarmasız olarak seyahat planlarınıza yön verebilirsiniz.

Bangladeş için vize gerekli mi?
Hususi, hizmet ve Diplomatik pasaport sınıfları için muafiyet bulunuyor. Umuma Mahsus Pasaport sahiplerine ise vize uygulamaları eşlik ediyor. 
Bangladeş Türkiye vize var mı?
Bangladeş’e 90 günü geçmeyecek sürelerde seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları vizeden muaftır. 90 günden uzun süre konaklamak için veya çalışma, eğitim gibi amaçlarla ülkeye gitmek için vize alınması zorunludur.
Bangladeş Türkiye'den vize istiyor mu?
Vize muafiyeti siyah, gri ve yeşil pasaportlar için ele alınırken bordo pasaport sahiplerinin başvuruları beklenir.

Bordo pasaporta sahip olanlardan vize ister ancak diğer vize sahipleri 90 gün hakkına sahiptir.

Bangladeş vizeli mi?
Bangladeş, Türkiye’den vize isteyen ülkeler arasında yer alır. Ülkeye gidecek olan Türk vatandaşları eğitim, çalışma, ticari, aile birleşimi, evlilik gibi farklı vize türlerine başvuru yapmalıdır.
Bangladeş vizesi kaç günde çıkar?
Bangladeş vize başvuru sonuçları 5-7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Bagnladeş seyahati için ortalama 2 – 3 hafta önce vizeye başvurulmalıdır. Nitekim en fazla 7 iş gününe yer verilse de süre zaman zaman uzayabilir. Vizeye göre değişmek ile birlikte kısa süreli vizeler en geç birkaç hafta içerisinde sonuçlanmaktadır.

Bangladeş vize sonuçlarının açıklanma süresi başvuru yapılan vize türüne göre değişiklik gösterir. Kısa süreli Bangladeş vizelerinin sonuçları 7 iş günü içerisinde açıklanmaktadır.

Bangladeş vizesi nasıl alınır?
Bangladeş vizesi almak için vize başvuru formu doldurarak randevu almanız gerekir. Randevu tarihinde ilgili vize türü için gerekli evrakları ve vize ücretini vize merkezine teslim ederek başvuru yapabilirsiniz.

Bangladeş Konsolosluğu üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×