Bangladeş Vize Evrakları: (Gerekli Belgeler 2025) - Eraytur
Bangladeş Vizesi

Bangladeş Vize Evrakları: (Gerekli Belgeler 2025)

  • Bangladeş’e turistik amaçla seyahat edenler ve ticari bir gaye ile ülkeye gitmek isteyen kişiler vize almak durumundadır.
  • Bangladeş’i gezi amaçlı ziyaret edecek kişiler turistik vize için başvuruda bulunurken, fuar, seminer, iş toplantısı gibi iş amaçlı seyahatler için ticari vize başvurusu yapılmalıdır.
  • Ticari ve turistik seyahatler için vize başvurusunda bulunurken, konsolosluğun belirlediği Bangladeş Vize Evrakları hazırlanmalıdır.
  • Bordo pasaport sahipleri kısa süreli seyahatler için başvuruda bulunurken hizmet ve hususi pasaport sahipleri ile Diplomatik pasaportu olanlar 3 aydan az seyahatlerinde vizeden muaftır.

Bangladeş ticari ve turistik vize başvuruları şahsen yapılmak zorunda değildir, vize başvuru merkezleri aracılığı ile vize başvuruları kabul edilir.

Turistik vizelerin süresi 30 günlük bir süre için verilir ve vize başvuru genelde 5 iş günü içerisinde sonuçlanır. Büyükelçiliklerin ve konsoloslukların çalışma yoğunluğu ile ek belge istenmesi durumunda bu süreler uzayabilir.

Bangladeş Turistik Vize Evrakları

Bangladeş Turistik vizesi ülkeyi turistik amaçlarla ziyaret eden Umumi pasaporta sahip kişilerin alması gereken bir vize türüdür. Vize başvuru işlemleri Bangladeş Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve yetkili vize başvuru merkezleri ile yetkili acentelerde yapılmaktadır. Vize başvuru işlemlerinin başlayabilmesi için vize ücreti ödenmeli ve Bangladeş Vize Evrakları tamamlanmalıdır.

Bangladeş Turistik Vize için gerekli evraklar şunlardır:

  • Geçerli Pasaport- Seyahat tarihinden sonra 6 ay geçerli pasaportta 2 boş sayfa bulunmalıdır. Deforme olmamış geçerli pasaportun ve eski pasaport ile vizeli sayfalarının renkli fotokopileri verilmelidir.
  • Vize başvuru formu İngilizce doldurulan formda, ibraz edilecek evraklardaki bilgileri destekleyici nitelikte olmalıdır. Islak imza ile onaylanmalıdır, 18 yaşından küçük kişiler için ebeveynleri imza atar.
  • Kimlik belgeleri- Nüfus cüzdan veya kimlik kartı fotokopileri verilmelidir.
  • Biyometrik Fotoğraf- 2 adet biyometrik fotoğraf dosyaya eklenmelidir. 3.5×4.5 cm boyutlarındaki fotoğraflar beyaz arka fonlu olmalıdır.
  • Vize talep dilekçesi- Dilekçe Bangladeş Konsolosluğuna hitaben İngilizce yazılır. Vize başvurusunda bulunan kişilerin kişisel ve meslek durumları belirtilir, seyahat tarih aralıkları yazılır, sponsor varsa sponsor bilgileri belirtilir.
  • Banka hesap bilgisi- Aktif banka hesabının son 3 aylık dökümü, banka tarafından imzalı ve kaşeli olarak Bangladeş Vize Evrakları dosyasına eklenir. Hesabın bakiyesinde en az 5.000 TL bulunmalıdır.
  • Şirket evrakları- Güncel şirket bilgileri ve belgeleri verilmelidir. Son 3 aylık Orijinal faaliyet belgesi, ticari oda kaydı ve ticari sicil gazetesi fotokopisi, güncel vergi levhası, imza sirküleri tamamlanmalıdır.
  • Maaş bordroları-Çalışanlar son 3 aylık maaş bordrolarını yetkili imza ve kaşelerle belgelendirmelidir.
  • SGK Belgeleri– SGK işe giriş bildirgesi, SGK tescil ve hizmet dökümü e-devlet üzerinden temin edilmelidir.
  • Emekli Belgeleri- Emekliler kimlik belgeleri, emekli tescil kaydını ve emekli aylığı banka hesap hareketlerini sunmalıdır.
  • Kamu Belgeleri- Devlet memurları görev belgelerini, izin belgelerini, maaş bordrolarını ve kimlik kartları fotokopilerini dosyaya eklemelidir.
  • Çiftçi Belgeleri- Çiftçiler ziraat odasından alınan çiftçilik belgesini, arsa tapu fotokopilerini ve araç ruhsatlarını vermelidirler.
  • Öğrenci Belgeleri- Öğrenciler eğitim kurumlarından aldıkları öğrenci belgesi ve transkriptlerini hazırlamalıdır.
  • Sponsor mektubu- Vize başvurusunda bulunan kişi seyahat masraflarını bir sponsor aracılığı ile karşılayacaksa sponsor kişisel ve mali bilgilerinin bulunduğu bir sponsor mektubu hazırlanmalıdır.

Bangladeş Ticari Vize Evrakları

Bangladeş’e ticari amaçlarla ziyaret edecek kişiler ticari vize başvurunda bulunurlar. İşverenler ve şirket çalışanları pasaport, vize başvuru formu, biyometrik fotoğraflar, kimlik belgeleri, şahsi banka hesabına ek olarak şu belgeleri vermek durumundadır.

Bangladeş Vize Evrakları– Ticari Vize için gerekli belgeler şunlardır:

  • Vize talep dilekçesi- Ticari seyahat amacını belirten, Bangladeş’teki şirketin bilgilerinin de bulunduğu vize dilekçesi şirket antetli kağıdına yazılmalı, ıslak imza ve kaşe taşımalıdır.
  • Şirket belgeleri- Tamamı güncel olacak şirket belgeleri sunulmalıdır. Ticari sicil gazete fotokopisi, imza sirküleri, vergi levhası, orijinal son 3 aylık faaliyet belgesi, oda kayıtları Bangladeş Vize Evrakları dosyasında olmalıdır.
  • SGK Belgeleri- İşe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü e-devlet üzerinden alınmalıdır.
  • Şirket hesap özeti- Şirket banka hesapları banka yetkililerince onaylanmalıdır. İmzalar, kaşeler ve banka yetkilisinin imza sirküleri olmalıdır.
  • Maaş Bordroları- Çalışanların son 3 aya ait maaş bordroları onaylı olarak muhasebe departmanından alınabilir.
  • Şirket yazısı- Şirket antetli kağıdına işveren tarafından yazılan çalışanın görev bilgilerini bildiren yazı Konsolosluğa hitaben yazılmalıdır.
  • Davet mektubu Bangladeş’teki şirket tarafından yazılan davet mektubunda seyahatin amacı net olarak belirtilmelidir. Davet edilen kişinin bilgileri verilmelidir.
  • Organizasyon Bilgileri- Toplantılar, fuarlar, seminerler net olarak belirtilmeli, fuar biletleri, stant krokileri, yaka kartları örnekleri verilmelidir.

Bangladeş Vize Evrakları: Yeni Liste [2025]

Bangladeş Vizesi Önemli Notlar 2025

Bangladeş Türkiye’den Vize İstiyor Mu?

Bangladeş’e gitmek isteyen Türk vatandaşları, Bangladeş vizesi almalıdır. Ancak bazı pasaport türlerinde ayrıcalıklar bulunmaktadır. Hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahipleri, en fazla 90 günlük Bangladeş seyahatleri için vize almak zorunda değildir. Bordo pasaport sahipleri, her koşulda Bangladeş vizesini almak zorundadır. Ayrıca tüm pasaport sahipleri, Bangladeş vizesini alabilmek için başvuru öncesi vize türünü belirlemelidir.

Bangladeş Vize Çeşitleri Nelerdir?

Bangladeş; ülke güvenliğini sağlamak, ülkeye giriş yapmak isteyen kişileri tanımak ve ülke fırsatlarından doğru bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Bangladeş vize çeşitleri sunmaktadır. Bu vize çeşitleri;

  • Bangladeş Turistik Vizesi: En çok tercih edilen vize türüdür. Ülkeye eğlence ve gezmek gibi amaçlarla gelen kişiler, bu vize türünü almalıdır.
  • Bangladeş Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi: Bangladeş ülkesinde yakınları olan kişiler, bu vize türünü kullanmalıdır. Ülkeye girebilmeleri için yakınlarından bir davetiye ya da istek mektubu almalı, bu mektubu istenilen belgeler arasına eklemelidir.
  • Bangladeş Çalışma Vizesi: Bangladeş’te kısa ya da uzun süreli çalışmak isteyen kişiler, bu vize türünü almalıdır. Uzun süreli çalışmak isteyen kişiler, oturma izni de almalıdır. Bazı durumlar da çalışma vizesi, oturma izni yerine geçebilmektedir. Çalışma vizesi alabilmek için belgeler arasında yeterlilik belgesinin de olması gerekir.
  • Bangladeş Ticari Vizesi: Ülkeye ticaret amaçlı gelmek isteyen kişiler, ticari vizesini kullanmalıdır. Firma hakkında bilgiler ve imza sirküleri gibi evraklar, belgeler arasında yer almalıdır.

Bangladeş Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bangladeş vize başvurusu yaparken birçok unsura dikkat etmek gerekir. Öncelikle istenilen belgelerin tam olması gerekir. Çünkü Bangladeş Konsolosluğu, ülkeye girecek olan kişileri bu belgelerle tanımaktadır. Başvuru için Bangladeş Konsolosluğu’nun yetki verdiği vize merkezlerinden başvuru yapılmalıdır. Türkiye’de Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu ve Bangladeş Ankara Başkonsolosluğu bu alanda hizmet vermektedir. Ayrıca bazı danışmanlık firmaları da Bangladeş vize işlemlerinde yardımcı olmaktadır.

Vize başvuru sırasında Bangladeş Konsolosluğu tarafından hazırlanan başvuru formunu doğru bir şekilde doldurmak gerekir. Doldurulan bilgiler, belgeler ve vize türüyle uyuşmalıdır. Aksi takdirde başvuru reddedilir.

Vize başvurusunda verilen pasaportun Bangladeş seyahati sonrasında da 6 ay geçerli olması gerekir. Ayrıca minimum iki sayfası boş olmalıdır.

Vize başvuruları, 7-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Bangladeş vize başvurusu için güncel hazırlanan rehbere https://www.eraytur.com/banglades-vize/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Bangladeş Vize Başvurusunda İstenilen Belgeler Nelerdir?

Bangladeş vize başvurusu yapılırken ülke güvenliğini sağlamak ve kişiyi tanımak amacıyla bazı belgeler istenir. Bu belgeler;

Bu belgeler dışında vize türüne bağlı olarak ek belgeler de istenmektedir. Bu belgeler tamamlanmadan vize başvurusu olumlu sonuçlanmaz.

Bangladeş Vize Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Bangladeş vize başvuru ücreti, vize türlerine göre değişkenlik gösterir. Ücretin belirlenmesinde vize türleri, üç grupta toplanır. Bu gruplar; tek girişli olanlar, çift girişli olanlar ve multi olanlardır. Tek girişli vize ücreti 58 USD’dir. Çift girişli olanlar, 194 USD öder. Multi olanlar için ise vize ücretleri değişkenlik gösterir.

Bangladeş vize ücretleri yeni yıl ücret tablosuna https://www.eraytur.com/banglades-vize-ucreti/ sayfasından ulaşabilirsiniz..

Bangladeş Vize Başvurusu Neden Reddedilir?

Bangladeş vizesi başvurularının reddedilmesinin en büyük neden vize türünün yanlış seçilmesidir. Buna bağlı olarak belge eksikliği ya da yanlışlığı olmaktadır. Bu da başvurunun reddedilmesine neden olur. Ayrıca başvuru formunun yanlış doldurulması ya da eksik bilgiler yazılması başvurunun reddedilme nedenlerindendir. Başvuru formu, resmi bir belgedir. Bu yüzden doldururken çok dikkatli olunması gerekir.

Bangladeş seyahati sırasında ihtiyaçlar kolaylıkla giderilmelidir. Bunu gösteren banka hesap dökümü, başvuru sırasında istenir. Banka hesabında gerekli para miktarı yoksa başvuru reddedilir.

Bangladeş vize başvurusu reddedilen kişiler, vize alabilmek için tekrar başvuru yapmalıdır.

Bangladeş vize reddi aldıysanız, itiraz ve itiraz dilekçesi için https://www.eraytur.com/banglades-vize-reddi/ adresini ziyaret etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×