Cezayir Vizesi Nasıl Alınır? - Başvuru Rehberi - Eraytur
Cezayir Vizesi

Cezayir Vizesi Nasıl Alınır? – Başvuru Rehberi

Her bir karış toprağından tarih fışkıran ve beyaz şehir olarak adlandırılan Akdeniz ülkesi Cezayir’in vize prosedürlerini sizlerle paylaştık.

Cezayir’e Vize

Ticari amaçların yanı sıra, turistik, çalışma ve ziyaret kapsamında yapılacak Cezayir seyahatleri için her bireyin Cezayir vizesi alma zorunluluğu vardır.

İstisnai durum olarak, Yeşil renk pasaport (Hususi), Gri renk pasaport (Hizmet), ve Siyah renk pasaport (diplomatik) sahibi Türk vatandaşları, doksan günü geçmeyecek Cezayir seyahatleri için vize uygulamasından muaf tutulmaktadırlar.

 Sıklıkla sorulan Cezayir vize istiyor mu sorusuna da bu sayede cevap vermiş bulunmaktayız.

 Cezayir’e vize işlemleri değerlendirme yetkisi, Cezayir Büyükelçiliği nezdindedir.

Cezayir’e Yönelik Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Başvurulan vize türüne göre farklılıklar gösterebilen Cezayir vizesi için gerekli evraklar temelde şu şekildedir.

  • Pasaport: Vize bitimi tarihi baz alındığında, halen altı ay geçerlilik süresine sahip olma zorunluluğu bulunan pasaportun, son on yıla ait olması gerekmektedir.
  • Fotoğraf: Beyaz fon üzerinde olması gereken fotoğrafınızın, biometrik ve renkli olması gereklidir.
  • Davetiye: Cezayir ülkesine yapacağınız ziyaretler için, Cezayir de bulunan irtibatınız tarafından hazırlanmış olan davetiyenizin bulunması gerekmektedir.

Seyahat amacınız ile seyahatinize ait detayların bulunacağı davetiye mektubu, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından büyük bir öneme sahiptir.

Davetiyeler, Fransızca ya da İngilizce olarak hazırlanmalıdır.

  • Başvuru formu: Vize merkezleri web sitelerinde bulabileceğiniz Cezayir vizesi başvuru formu, tam ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Yanıltıcı beyanlarda bulunan başvuru sahipleri, uluslararası cezai müeyyidelerle karşılaşabilecekleri gerçeğini göz ardı etmemelilerdir.
  • E-devletten ya da nüfus müdürlüklerinden alınmış ikametgâh belgesi,
  • Vize ücretinin ödemesini yaptığınıza dair belge (dekont),
  • Ulaşım ve konaklamanıza ait uçak ve otel rezervasyon bilgileriniz, dosyanızda yer almalıdır.

Ticari faaliyet kapsamında Cezayir ticari vize başvurusu yapacak iseniz, bu evraklara ek olarak;

Dilekçe de seyahatinizin amacı ve seyahatiniz ile ilgili tüm detaylar bulunmalıdır. Dilekçe, İngilizce ya da Fransızca olarak yazılmalı ve şirket kaşesini bulundurmalıdır.

  •  Şirket sahibi iseniz, şirketinizin bağlı bulunduğu meslek odasından alınmış faaliyet belgesi ve oda kaydı sicil sureti, dosya ekinde bulunmalıdır.
  • Yeni tarihli vergi levhasının fotokopisi,
  • Son üç aya ait banka hesap hareketlerinizi gösteren banka dökümlerinizin, dosyada bulunması gerekmektedir.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve son olarak imza yetkililerini gösteren imza sirkülerinin de dosyada sunulması gerekmektedir.
Cezayir vizesi için yeni yılda belirlenen evrak listesine https://www.eraytur.com/cezayir-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Cezayir Vize İşlem Ücreti

Başvurulan vize türüne ve Cezayir’de kalma sürenize bağlı olarak vize ücretleri değişkenlik gösterebilmektedir. Cezayir vize ücreti 2025 yılı detayları şu şekildedir.

30 gün süresi olan tek girişlik vize ücreti   150 Euro
90 gün süresi olan birden çok girişe mahsus vize ücreti 240 Euro
180 gün süre kalma hakkını veren çoklu girişe ait vize ücreti  380 Euro

Cezayir vize başvurusu sırasında görülebilecek bir olumsuzluk ya da evrak eksikliği sebebi ile alınan vize ret işlemlerinde, vize ücreti geri alınamamaktadır.

Bu sebepten ötürü, başvuru evraklarının tam ve formların eksiksiz olarak doldurulması büyük önem arz etmektedir.

Cezayir vize ücretleri yeni yıl ücret tablosuna https://www.eraytur.com/cezayir-vize-ucreti/ sayfasından ulaşabilirsiniz..

Cezayir Vizesi Ortalama Kaç Günde Çıkar

Konsoloslukların olası ek evrak istekleri ile, başvuru sahibi kişinin yapacağı hatalı işlemler, vize başvurusu sonuçlanma süresi uzatabilmektedir.

Normal Şartlarda, Cezayir vize işlemleri neticelenme süresi, üç ila on iş günüdür. Başvurunuzun tarihi, konsoloslukların resmî tatil ve bayram günlerine denk gelmesi sonucunda da başvuru sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

Her türlü olasılığı göz önünde bulundurarak, başvurunuzu, seyahat tarihinizden bir ay öncesinde yapmanızı öneririz.

Cezayir’e Yönelik Çalışma (işçi) Vizesi

Cezayir’e çalışmak amacı ile gitmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüne, Cezayir çalışma vizesi denmektedir.

Cezayir işçi vizesi için, diğer vize türlerinden farklı olarak hazırlanması gereken evraklar şu şekildedir.

  • Cezayir Çalışma Bakanlığınca onaylanmış, Cezayir’de faaliyet gösteren firma ile yapılmış iş sözleşmesinin varlığı ve beyanı, çalışma vizesi için gereklidir.
  • Cezayir Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanmış, vize başvurusu yapan kişi tarafından arz edilen, ülkeye geri dönüş taahhütnamesinin dosya ekinde sunulması gerekmektedir.
  • Cezayir Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanmış, çalışma vizesi başvuru sahibi adına düzenlenmiş geçici çalışma izni belgesi,
  • Cezayir Konsolosluğu namına yazılı, ıslak imzalı vize talep dilekçesinin de başvuru dosyasında sunulması gerekmektedir.

Cezayir Vizesi İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Cezayir vize başvurusu yapılmadan önce, pasaportunuzun geçerlilik süresine dikkat edilmelidir. Pasaportun son on yıl içerisinde alınmış olma zorunluluğu vardır.

Ayrıca Cezayir seyahatinizin bitiş tarihi baz alındığında, pasaportunuzun halen 6 ay geçerli olması zorunludur.

  • Cezayir vizesi başvuru işlemleri yaklaşık olarak üç ila on gün içerisinde sonuç bulmaktadır. Uluslararası fuar ve tatil günlerine denk gelen başvuru işlemleri uzayabilmektedir.

Bu aksaklıkları göz önünde bulundurarak başvurularınızı seyahatinizden bir ay önce yapmanızı öneririz.

  • Cezayir vize işlemleri, Cezayir’in Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan yetkili makamlarınca ve akredite edilmiş turizm acenteleri ile yürütülmektedir.
  • Talep edeceğiniz vize türüne bakılmaksızın, Cezayir vize başvurularında, Cezayir devleti kanalı ile verilen davetiye belgesinin dosyanızda bulunması gerekmektedir.
  • Cezayir Konsolosluğu, vize talebinizi onaylanmış olsa dahi, Cezayir ülkesine giriş yapabilmeniz, sınır bölgesi sorumlularının yetkisindedir. Bu nedenle pasaportunuzun orijinalliğini koruması ve deforme olmaması çok önemlidir.
  • Cezayir Başkonsolosluğuna ya da Cezayir Büyükelçiliğine yapacağınız vize başvurularında, Cezayir vizesi talep dilekçesinin dili İngilizce ya da Fransızca olmalıdır.
  • Cezayir turistik vize dahil olmak üzere, Cezayir’e giriş ve çıkışınızda üzerinizde bulunan döviz miktarını beyan etmeniz zorunluluğu bulunmaktadır.
  • Cezayir vizesi başvurunuzun olumsuz sonuçlanması durumunda, vize başvurusu sahibinin, evrakları yeniden hazırlayarak ikinci kez vize talebinde bulunmasının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.
  • On sekiz yaşını doldurmamış kişiler, yanlarında ebeveynleri ile birlikte seyahat etmeleri durumunda, herhangi bir muvafakatname alınmasına gerek yoktur.

Ancak, on sekiz yaşındaki birey, ebeveynlerinden yalnızca biri ile seyahat ediyor ise, diğer ebeveynin vereceği muvafakatnameye ihtiyaç duyulmaktadır. 

Bu muvafakatnamenin, İngilizce ya da Fransızca dillerine tercüme edilmiş olması ve noter kanalı ile verilmiş olması gerekmektedir.

Cezayir Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Farklı ülkelerde ikamet eden aile bireylerinin bir arada yaşamasına olanak sağlayan aile birleşimi vizesi, uzun vadeli vize çeşidi olan D tipi vize kategorisine dahil olmaktadır. Cezayir aile birleşimi vizesi için, temel olarak hazırlanan vize evraklarından farklı olarak şu evraklar hazırlanmalıdır.

  • Aile vizesi başvurusu yapan kişinin şahsen doldurduğu ıslak imzaya sahip başvuru formu,
  • Cezayir Konsolosluğu namına hazırlanmış olan aile birleşimi talep dilekçesi,
  • Aile birleşimi vizesine başvuran kişiye ait, nüfus müdürlüklerinden alınması gerekli olan, vukuatlı nüfus kayıt örneğinin fotokopisi,
  • Form B olarak adlandırılan ve uluslararası alanda kabul edilen evlilik kaydı kopya örneği,
  • Cezayir’de bulunan aile bireyi, Cezayir vatandaşı ise, resmi makamlardan alınmış vatandaşlık belgesi,
  • Eşlerden birisi daha önce evlenmiş ve boşanmış ise, bu boşanma kararının Arapça diline tercüme edilmiş şekli,
  • Cezayir’de ikamet eden aile bireyinin sahip olduğu oturum izni, pasaport örneği ve nüfus cüzdanı örneği,
  • Aile birleşimi başvurusu yapan kişinin Arapça bildiğini gösteren belge başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Cezayir’e Yönelik Aile Ziyareti Vizesi

  • Pasaport: Aile, arkadaş gibi ziyaretlere vize alabilmek için pasaportunuzun bitim süresine en az 180 gün kalmış olması gerekmektedir. Pasaportunuzun 10 yıl gibi bir süreden eski olmamasına ve deforme olmamış olmasına dikkat etmelisiniz.

Ayrıyeten vize işleminin kâğıda basılabilmesi için en az iki sayfa nüshasının boş olmasına dikkat etmelisiniz.

  • Davetiye: Cezayir aile ziyareti vizesi bir tanıdığın yanına gidilmek maksadıyla alınan bir vize olduğu için bu tanıdığın size yönelik bir davetiyesinin olması gerekmektedir. Davetiyeyi gönderen kişi ya Cezayir’de ikamet izni verilmiş bir kişi olmalı ya da Cezayir vatandaşı statüsünde olmalıdır.

Bu iki statüyü kanıtlamak için gönderilen davetiyeye bir pasaport örneğinin konulması gereklidir.

Ayrıyeten davetiyenin dili ülkenin resmi dili ya da İngilizce olmalıdır. Gönderilen davetiye de Cezayir’e gelecek kişinin adı, soyadı, doğum tarihi gibi bilgileri bulundurması gerekecektir.

  • Cezayir vize talep dilekçesi: Başvuru yapacak kişi, mesleki bilgileri, maaş bilgileri, seyahatin nedenleriyle ilgili açıklamaları, bu seyahatin tarihlerinin bilgilerinin Cezayir Ankara Büyükelçiliğine hitaben yazılması gereklidir.
  • Vize Başvuru Formu: Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olan bilgilerin ıslak imza şeklinde imzalanıp büyükelçiliğe teslim edilmesi gerekmektedir. Bu form iki adet hazırlanmalıdır.
  • Fotoğraf: Cezayir vizesi fotoğraf ebatları 2 adet 35×45 mm ölçüsünde biyometrik olarak çekilmelidir.
Cezayir vizesi için başvuru merkezlerinin iletişim bilgilerine https://www.eraytur.com/cezayir-vize-basvuru-merkezleri/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Cezayir Vizesi Sık Sorulan Sorular

 
Cezayir turist vizesi kaç günde çıkar?
Turist vizesi 3-4 haftalık süre içerisinde onay alacak ve tarafınıza iletilecektir. Bu konuda pandemi öncesi sürecin çok daha hızlı olduğunu iletmek gerekir.
 
Cezayir Türkiye vizesi ne kadar?
Vize türüne bağlı olarak ele alınan harç ödemelerinde kısa süreli seyahatler için 70 Euro tutarına yer verilir.
 
Cezayir Türkiye'den vize istiyor mu?
3 ay kadar siyah, gri ve yeşil pasaport sahipleri muaf kabul edilir. Söz konusu bordo pasaportlar ise vize talebine yer verilir.
 
Cezayir vize veriyor mu?
Cezayir Türk vatandaşlarına vize vermektedir ancak bordo pasaporta sahip kişiler vize almalıdır. Evet, bu ülkeye seyahat etmek isteyen ve bordo pasaporta sahip Türk vatandaşlarının mutlaka Cezayir vizesi almaları gerekmektedir. Ancak resmi pasaport sahibi bir Türk vatandaşı iseniz o zaman kısa süreli seyahatler kapsamında vize almanıza gerek yoktur. Cezayir vizesi için başvuruları hala devam etmektedir. Vize alma sürecinde sorun olmasa dahi, ülkeye giriş çıkışlarda hangi pandemi tedbirlerinin alındığına dikkat etmelisiniz.
 
Cezayir vizesi kaç günde çıkıyor?
Cezayir seyahati öncesinde vizeye müracaat eden T.C. vatandaşları sonucu ortalama 10 iş günü içerisinde öğrenecektir. Cezayir kısa süreli vize başvurularının sonuçlarını ortalama 10 iş günü içerisinde açıklamaktadır.
 
Cezayir Vizesi Kalktı mı?
Resmi pasaport sahipleri için 90 günlük vize muafiyetine yer verilmiştir.
 
Cezayir Vizesi nasıl alınır?
Cezayir vize başvuruları konsolosluğa yapılabilir ancak öncesinde evraklar hazırlanmalı ve sonrasında da randevu alınmalıdır. Cezayir vizesi için konsolosluğa başvuru formu ve diğer belgeler ile beraber başvurunun iletilmesi gerekmektedir.
 
Cezayir'e gitmek için ne gerekli?
Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının bu ülkeye gitmeden önce mutlaka seyahat amaçlarına uygun bir Cezayir vizesi almaları gerekmektedir.
 
Cezayir'e Vize nasıl alınır?
Vize başvuru formu, dilekçe ve pasaport talep edilir. Kimlik ve fotoğraf gibi standart belgeler eşliğinde müracaat edilmelidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×