Çin Aile Birleşimi Vizesi
Çin Aile Birleşimi Vizesi, Çin vatandaşları ile yapılan evlilikler sonunda çiftin Çin’de beraber yaşayabilmesi için ya da Çin’de oturum izni ve çalışma izni bulunan kişilerin, aile bireyleriyle Çin’de ikametgâh ettiği adreste beraber yaşamak için alabilecekleri bir uzun süreli vize türüdür. Çin’de oturum izni alacak tüm bireyler ayrı ayrı başvuru yapmak durumundadır.
Çin Aile Birleşimi Vizesi için işlem verme ve vizeyi onaylama yetkisi Çin dış temsilcilikleri, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Başkonsolosluklarındadır. Başvurular seyahat tarihinden 2 hafta önce kabul edilir ve titizlikle değerlendirilir. Başvuruların sonuçlanma süreleri Konsolosluk çalışma yoğunluğuna göre ve vize başvuru dosyasının niteliğine göre değişebilmektedir, bu süre 2 ayı bulabilir.
Çin Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Çin Aile Birleşimi vizesi başvurularında Çin dış temsilcilikleri tarafından belirlenen ve talep edilen evrakları hazırlamak gerekir. Bu evrak listesini vize başvuru merkezleri üzerinden ulaşmak mümkündür. Evraklarını tamamlayan kişiler vize başvuru sürecini başlatabilir.
Çin Aile Birleşimi vizesi için istenen gerekli evraklar şunlardır:
- Çin Vize Başvuru Formu- Aile Birleşimi vizesi için hazırlanmış vize başvuru formu tamamen ve hatasız doldurulmalıdır.
- Geçerli Pasaport aslı ve fotokopileri- Altı ay geçerli pasaportun aslı ve renkli fotokopileri sunulmalıdır.
- Biyometrik fotoğraflar- 2 adet biyometrik fotoğraf, beyaz arka fon üzerinde çektirilmelidir.
- Kimlik belgeleri ve tam vukuatlı nüfus kaydı- Nüfus cüzdanı, kimlik kartı renkli fotokopileri hazırlanmalıdır, nüfus kaydı örneği aile bireylerinin bilgilerinin ve ikametgah adresi olacak şekilde barkotlu bir biçimde sunulmalıdır.
- Başvuru yapan kişinin adli sicil kaydı- Vize talebinde bulunan kişinin adli sicil kaydı onaylı bir şekilde hazırlanmalıdır.
- Evli olunan Çin vatandaşının ya da Çin’de oturma izni bulunan şahsın davet mektubu- Çin vatandaşı eşin ya da Çin’de oturma izni bulunan aile bireyin davet mektubu iletilmelidir.
- Davet eden kişinin kimlik belgeleri, pasaport fotokopileri, ikametgâh belgesi- Davet mektubu yazan kişinin kimlik fotokopileri, pasaport fotokopiler ve ikametgah adres bilgileri onaylı olarak verilmelidir.
- Evli kişiler için Uluslararası evlilik belgesi- Evli çiftler için uluslararası evlilik belgesi verilmelidir.
- Çin vatandaşının doğum belgesi- Çin vatandaşı kişilerin uluslararası doğum belgesi verilmelidir.
- Çin’de yaşayan aile bireyinin oturma izni belgesi- Çin’de oturma ve çalışma izni bulunan aile bireylerinin bu belgeleri onaylı olarak hazırlanmalıdır.
- Emniyet Kurumlarından alınan akrabalık belgesi ve suç kaydı- Türkiye’den başvuru yapacak kişiler, Emniyet kurumlarından alınacak, aile bireyleri ile akrabalık ilişkilerini gösteren ve suç durum kayıtlarını bildiren belgeleri paylaşmalıdır
- Mali bilgiler- Banka hesap dökümünde en az 5.000 TL bakiye olmalıdır. Tüm gelir kaynakları onaylı belgelerle bildirilmelidir. Maaş bordroları, kira ve faiz gelirleri, taşınmaz tapu fotokopileri, araç ruhsatları verilmelidir.
- Sağlık raporları ve sağlık sigortası– Yetkili sağlık kurumlarından uzman doktor raporları alınmalı, seyahat sağlık sigortası düzenlenmelidir.
Çin Aile Birleşimi Vizesi başvurusu kabul edilen kişiler Çin oturum izni ve çalışma izni ayrı başvurular yapmak durumundadır. Çin Aile Birleşimi vizeleri genelde bir yıllık süreler için verilir ve vize süresi bittiğinde tekrar uzatmak için başvuru yapmak gerekir.