Estonya Aile Birleşimi Vizesi
Estonya Aile Birleşimi Vizesi, Estonya vatandaşları ile evlenen kişilerin yeni eşleri ile Estonya’da beraber yaşamak için ya da Estonya’da oturum izni bulunan kişilerin aile bireyleriyle Estonya’da ikametgâh edebilmek için başvurdukları bir vize türüdür.
Estonya aile birleşimi vizesi uzun süreli bir vize türüdür ve sahiplerine Estonya’da belli bir süre oturma izni sağlamaktadır. Bu süre bittiğinde aile birleşimi vize sürelerinin uzatılması gerekmektedir. Aile birleşimi vizeleri için başvurular Estonya dış temsilciliklerine bizzat yapılır. Vize başvurularının dosyaları vize başvuru merkezleri aracılığı ile tamamlanır ve Estonya dış temsilcilikleri randevuları alınabilir.
Estonya Aile Birleşimi İçin Verilmesi Gereken Evraklar
Estonya Aile Birleşimi vizesi için gerekli evrakların listesi Estonya dış temsilcilikleri tarafından belirlenir ve Schengen vize kriterlerine uygun olarak belirlenir. İstenen tüm evraklar eksiksiz olarak hazırlanmalı, belgelerin tümü onaylı olmalı ve birbirleriyle çelişmemelidir.
Estonya Aile Birleşimi vizesi için istenen evraklar şunlardır:
- Pasaportlar- Geçerli pasaport aslı ve renkli çekilmiş fotokopileri verilmelidir.
- Kimlik belgeleri- Nüfus cüzdan ya da kimlik kartı fotokopileri hazırlanmalıdır.
- Estonya vize başvuru formu ve dilekçesi- Estonya vize başvuru formu eksiksiz ve hatasız doldurulmalı, dilekçe düzgün bir şekilde yazılmalıdır.
- Vukuatlı nüfus kaydı- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği barkotlu bir şekilde alınmalıdır.
- 2 adet biyometrik fotoğraf- Beyaz arka fonlu, iki adet biyometrik fotoğraf çektirilmelidir.
- İkametgah belgesi ve adli sicil kaydı- İkametgah senedi onaylı olmalıdır, e-devlet üzerinden adli sicil kaydı almak mümkündür.
- Davet mektubu– Estonya’da oturum izni olan ya da Estonya vatandaşı kişi bir onaylı davet mektubu göndermelidir.
- Estonya vatandaşının doğum belgesi ve vatandaşlık belgesi- Estonya vatandaşının doğum belgesi, vatandaşlık belgesi ve pasaport fotokopileri verilmelidir.
- Kira ya da tapu fotokopisi- Estonya’daki evin kira fotokopileri, ev şahsi mülk ise tapu fotokopileri verilmelidir.
- Form B Uluslararası Evlilik Belgesi- Uluslararası geçerliliği olan evlilik belgesi form B düzenlenmelidir.
- Finansal belgeler- Maaş bordroları, gelir belgeleri, banka hesap dökümü bankadan onaylı olarak verilmelidir. Banka bakiyesinde yeterli miktarda para olmalıdır. Taşınmazların tapu fotokopileri, araçların ruhsat fotokopileri dosyaya eklenmelidir.
- Sağlık sigortası ve sağlık raporu- Uluslararası sağlık sigortası uygun bir şekilde düzenlenmelidir, uzman bir doktordan alınan sağlık raporu vize başvuru dosyasına eklenmelidir.