Küba Vizesi: 2025 Kimler Vize Alabilir!
Küba, resmi olarak Küba cumhuriyeti devleti. Karayipler de bir adalar ülkesidir. En büyük parçası Kübadır. Başkenti havanadır. Küba UNESCO tarafından yapılan araştırmaya göre en çok görülmek istenilen ülkelerin başında gelmektedir. Para birimleri peso dur.
Pseo 2 farklı çeşittedir. Turistler ve yerel halk farklı kullanmaktadır. Turistlerin kullandığı daha değerlidir. Küba’da konuşulan resmi dil İspanyolcadır. Ve İngilizce de konuşulmaktadır. Küçük ve mutlu bir ülke olan Küba turistlere çok misafirperverdir.
Küba Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Küba merkezleri, kişinin Küba vize işlemlerinde deneyimli bir kadro ile vize danışmanlığı hizmeti vermektedir. Vize merkezlerinin Küba vizesi işlem bölümleri, kişinin vize başvurusunun sonuca odaklı bir şekilde ilerlemesinde yardımcı olur ve gereken hizmetleri tarafa sağlamaktadır.
Küba yetkilileri tarafından, Küba vizesinin sonucuna ait karar verme yetkisine sahip olan tek kurumdur. Konsolosluk ve büyükelçilik taraflarınca belirtilmiş olan Küba vize evrak listesine ve Küba ülkesinin vizesi hakkında en yeni ve güncel bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz. Küba vizesi için başvur sürecine ait tüm bilgiler ve sorular mevcuttur.
Küba ülkesine yapılacak olan bütün kısa süreli seyahatler adına vize başvuruları, vize müracaat işlemleri için yetkilendirilmiş turizm ve seyahat firmaları ya da merkezleri aracılığı ile kabul görmektedir. Hızlı ve kolay bir süreç ile vize almak isteyen birey, vize merkezlerinin temsilcilerine ulaşım sağlamalıdır.
Küba Vizesi Başvuru Formu
Küba vizesi başvuru formu, yetkili taraflarından Küba vizesi adına başvuru yapan kişileri tanımak adına doldurulması istenen resmi bir formdur. Küba vizesi işlemleri sırasında doldurulan Küba vizesi formunda yanlış bilgilerin beyan edilmesi halinde cezai yaptırımlara neden olabilecek ve Küba vizesinin onay almasını doğrudan olumsuz bir şekilde etkilemektedir.
Kişinin yapacak olduğu Küba vizesi başvuruları için şahsi bir form doldurmasına gerek yoktur. Küba vizesi için kişinin başvurularındaki bilgiler, sisteme anlaşmalı olunan yetkililerce akredite edilmiş merkez ve yahut firmalar tarafından girilmektedir.
Küba vizesinin vize merkezleri tarafından temin edilmesinin en büyük avantajı ise, tüm işlemlerin online olarak yapılabilmesidir. Vize işlemi onaydan geçtikten daha sonra Küba vize kartı vize merkezi temsilcileri tarafından kişinin bildirmiş olduğu posta adresine gönderimi sağlanır.
Küba vizesinin online başvuru formu doldurularak, kişi başvurusunu hızlı bir şekilde yapabilmektedir. Vizesi 2 gün içerisinde form içerisinde de belirtilmiş olduğu adrese gönderilir. Bunun yanı sıra başvuru işlemini online yaparak, Küba turist kartını da ilgili ofis ya da merkezden kişi şahsen alabilmektedir. Ayrıca belirtmek gerekir ise, Küba online vize başvurusu tüm Türkiye sınırları içerisinden yapılması da mümkündür.
Ancak, Türkiye’den alınmış bir Küba vizesi, Amerika’dan geçiş yapılacak ise kesinlikle geçersiz sayılacaktır. Amerika üzerinden geçiş sağlayacak bireyler, Amerika ülkesinden Küba vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Amerika hariç diğer ülkelerden Küba’ya geçilecek ve direkt olarak Türkiye üzerinden geçiş yapılacak ise herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.
Küba Vizesi Başvurusu
Küba vizesi için en önemli evraklardan bir tanesi de pasaporttur. Kişinin Küba vizesi başvuruları esnasında kullanacak olduğu pasaportun herhangi bir deforme içermemesi gerekmektedir. Ve Küba’dan dönüş tarihi itibari ile en az 6 ay da geçerliliğini koruması şarttır. Yıpranmış ya da zarar görmüş pasaport ile yapılacak olan işlemler, uçuş aktarmalarında ve yahut Küba’da olumsuz etmenlere yol açabilmektedir.
Küba Vizesi Ücreti
Schengen vize işlemleri adına ödenmesi gereken ücretin, 8 gün süren seyahat sağlık sigortası da dahil olmak üzere 12 yaş üstünde bulunan vatandaşlar için toplam vize ücreti 145 Euro’dur. 12 yaş altında bulunan çocuklarda ise bu ücret değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle 12 yaş altındaki çocukların Küba vize ücreti 75 Euro olarak belirlenmiştir. Bu ücret kapsamı içerisinde vize harcı, seyahat sağlık sigortası ve vize hizmet bedeli de dahildir.
Vize Menüsü
Küba vizesi nasıl alınır
Küba çok turist çeken bir ülke olmasına karşılık vize prosedürleri çok yumuşaktır. Küba Başkonsolosluğu Türkiye vatandaşlarından sadece pasaport talep etmektedir. Küba ya ziyaretiniz ne olursa olsun vize işlemine mecbursunuz. Sadece diplomatik pasaport sahibi olanlar vizeye ihtiyaç duymadan ülkeye giriş ve çıkış yapabiliyor. Küba vize başvuruları karışık adımlar içermez.
Bordo pasaport sahibi Türkiye vatandaşı büyün prosedürlere uymak zorundadırlar. Vizeler süresine göre çeşitleri de değişiyor ve ücretleri de farklılık gösteriyor. Küba Başkonsolosluğu eğer başvurunuzun sonuçlanmasına dair bir sorun yoksa 1 veya 2 iş günü içerisinde vizenizi onaylıyor.
Küba vize koşulları
Küba vizesi 6 ay süre için geçerli olan bir turist kartıdır ve pasaporta işlenmemektedir. Bununla birlikte Küba seyahatinizde pasaportunuzun yanınızda olması gereklidir Türkiye’den alınan Küba vizesi kartı, vize sahibine 6 aylık sürede 30 gün süre içinde kalma hakkı tanımaktadır. Vizeniz çıktığı tarihten itibaren 6 ay için geçerlidir. Söz konusu süre zarfında seyahat edilmediği takdirde vize geçerliliğini kaybedecektir. Bu durumda yeni bir vize başvurusu yapılması gereklidir.
Küba vizesi veya turist kartı 2 sayfadan oluşmaktadır. Küba’ya girişlerde ve çıkışlarda giriş-çıkış damgaları bu 2 parça kâğıda vurmaktadır. Çıkış damgası vurulmuş bir vize ile yeniden Küba’ya giriş yapmak mümkün olmamaktadır.
Küba vize türleri
Başvuracağız Küba vizesi, yapmak üzere olduğunuz seyahat amacına göre verilmektedir. Küba bir schengen ülkesi değildir. 90 günlük ve daha fazla süreli seyahatleriniz için Küba Başkonsolosluğuna müracaat etmelisiniz. Bunun yanında ek olarak Küba aktarmalı yolculuklarınız için transit vizeye başvurmak zorumda değilsiniz. 72 saat süresi vardır. Ancak hava alanından ayrılacaksanız 1 günlük vize almanız gerekecektir.
Turistik vize: 90 günü geçmeyecek şekilde ülkenin gezeceğiniz noktalarını ve kalacak yerleri beyan ederek alacağınız seyahat belgenizdir. Vize geçerlilik tarihince aldığınız vize süresini tek seferde aralıksız kullanmalısınız. Giriş çıkış yaptıktan sonra vize süreniz olsa bile maalesef geri ülkeye giriş yapamıyorsunuz.
Küba ticari vizesi: İş amaçlı yapacağınız seyahatleriniz için başvurmanız istenilen vize türüdür. Vize için Başkonsolosluğa başvurduğunuzda onay süreci Konsolosluğun inisiyatifindedir. Bu seyahat için sizde 6 ay geçerli olan bir pasaport istenmektedir. Pasaport temiz değilse yıpranmaya başlamışsa ülke sınırına girişiniz vizeyi alsanız dahi engellenmektedir. Vize başvurusu 5 ila 7 gün içinde onaylanacaktır. İş hakkında ki belgeleri eksiksiz beyan etmelisiniz. Başvurunuzu seyahat sürenizden 1 ay gibi bir süre içinde gerçekleştirmeniz aksaklık oluşmaması için zorunludur.
Aile ziyareti vizesi: Küba da bulunan akrabalarınız ve aile bireyleri tarafından sizin tarafınıza davet gönderilmelidir. Bunun yanında istenilen bir husus ta akrabalık derecenizi gösteren belgelerdir. Bu belge ile kanıtlamanız istenir. Tarafınıza gelen davetiye gönderen kişin bilgilerini eksiksiz içermelidir ve seyahatiniz boyunca yanınızda bulundurmalısınız.
Küba vizesi için gerekli belgeler
- Pasaport: Temiz ve yıpranmamış olması gerekmektedir. Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır. Vize işlenmiyor olmasına rağmen 2 sayfası boş olmak zorundadır.
- Biyometrik fotoğraf: 35mm eninde 45mm boyunda arka fonu beyaz olan 2 adet resim istenilmektedir. Yüz hatlarının anlaşılmadığı resimler kabul edilmemekle birlikte 6 ay içerisinde çekilmiş olmalısınız.
- Nüfus cüzdanı fotokopisi: Arkalı önlü ve TC kimlik numaranızın olduğu fotokopi evraklar içinde yer almalıdır.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Nüfus müdürlüğünden alınmış olup güncel bilgiler içermelidir. Aile ve ikamet bilgileri yazılı olup müdürlük tarafından onaylı olması lazımdır.
- Seyahat sigorta poliçesi: Seyahat süreniz boyunca geçerli olan zorunlu sağlık sigortanızı yaptırdıktan sonra orijinal poliçe yada fotokopisi evraklar arasında yer almalıdır. Uluslar arası standart taahhüt bedeli 38.000 eurodur. Bu teminat bedelinde olmalıdır.
- 18 yaşından küçükler için muvafakatname: Aile bireyleri tarafından hazırlanmış ve noter tarafından onaylı izin belgesidir. Ailenin bilgisi olduğu kanaatine gelen belgedir.
- Banka hesabı dökümü: Seyahatiniz esnasında kullanacağınız ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan paranın bulunduğu banka hesabının belgelenmiş dökümü gereklidir. Bankadan onaylı ve imzalı bir şekilde alıp sunabilirsiniz. Hesabınızda en az 5.000 Türk lirası olması gereklidir.
- Küba vize başvuru formu: Küba Başkonsolosluğundan alacağınız bu belgenin sizden istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olması gereklidir. Doldurulmuş olduğunuz bilgiler gerçek olmalıdır ve sunduğunuz diğer evraktaki bilgilerinizi desteklemelidir. Formun üzerinde istenilen kutucuğa fotoğrafınızı yapıştırmalısınız. Daha sonra formu doldurduktan sonra en alt bölümde istenilen yere ıslak imzanızı atmanız gereklidir. Eksiksiz olmalıdır.
- Vize başvuru dilekçesi: Küba Başkonsolosluğuna hitap ederek başlamalısınız. Temiz A4 kağıdına yazılmalıdır. Düzenli, anlaşılır, açık ve net bir dil kullanılarak yazılmalıdır. Daha sonra dilekçenizin bir fotokopisi ve onaylı İngilizce diline çevirili nüshası evraklar arasında bulunmalıdır. Dilekçenizde seyahat amacınızı ve seyahat hakkında ki bilgileri vermelisiniz. Yazıldı tarihi ve mekanı atmalısınız.
- Mesleki durumunuzu beyan eden belge: Çalışan iseniz maaş bandrolü veya sgk dökümü yeterlidir. İş yeri sahibi iseniz sizden vergi levhası ve imza sirküleri gibi evrakları bulundurmanız gerekmektedir. Öğrenci iseniz bir öğrenci belgesi sunmanız yeterli olacaktır. Eğer çalışmıyor iseniz emekliyseniz emekli kağıdı yada ev hanımı iseniz orda ki ihtiyaçları sizin adınızda karşılayacak olan jişinçn bilgileriyle banka dökümü olmalıdır.
Küba vize ücretleri
Küba Başkonsolosluğunun belirlemiş olduğu vize harç ücreti belirli dönemlerde küçük farklılıklar göstermektedir. Başvuru yaptığınız dönemde güncel ücrete ulaşabilirsiniz. Net olan ücret bedeli 60 dolardır. Kış sezonlarında bu ücret 70 dolar olabilmektedir. 6 ile 12 yaş arası grubu çocuklardan 40 dolar ücret tahsil ediliyor olup 0 ile 6 yaş arası çocuklardan ücret talep edilmemektedir. Başkonsolosluğun tahsil ettiği vize harcı dışında zorunlu seyahat sağlık sigortasının aylık ücreti 18 eurodur. Vize süreniz bu fiyatı belirleyecektir.
Küba vizesi için danışmanlık hizmeti
Vize başvurunuzun eksiksiz ve hızlı bir şekilde tamamlanması için danışmalık hizmetinden yardım alabilirsiniz. Bu hizmet ayrıcalığı evraklarınızın hazırlanmasından vize ile birlikte ülkeye girişinize kadar yardımcı olacaktır. Danışmalık hizmeti ücreti 30 dolar olarak belirlenmiştir. Bu hizmete:
- Kişilere özel telefon desteği.
- Kişiye özel istenilen evrakların bilgilendirilmesi.
- Evrakların hazırlanması ve Başkonsolosluğuna ulaştırılması
- Başvuru dosyasının eksik bir şekilde hazırlanması.
- Gerekli evrakların doğru bir biçimde çıktı haline getirme hizmeti.
- Bu evrakları dosyalama hizmeti.
- Konsolosluktan randevu, başvuru ve rezervasyon ayarlama hizmeti.
- Bu hizmete dahildir.
- Ayrıca hizmet bedeline ek olarak kurye hizmeti adına100 Türk lirası tahsil edilebilir.
Küba konsolosluğu İstanbul vize başvurularını randevulu bir şekilde sunmaktadır. Özellikle pandemi koşulları ile beraber randevu alma süreci bir kademe daha önem kazanmıştır.
Küba Konsolosluğu resmi web sitesi üzerinden duyuruları takip edebilirsiniz. Bu duyurular ile beraber vize alım sürecine dair hangi gelişmelerin olduğunu daha net şekilde inceleyebilirsiniz.
Küba Konsolosluğu vize başvuruları için verilen randevu saatinde değişim yapma hakkınız da bulunmaktadır.
Küba Büyükelçiliği kapsamında kişilerin özellikle firmamız ile iiş birliği kurarak vize başvuru adımlarını bireysel değil kurumsal olarak tamamlaması da mümkün kılınmıştır.
Küba Konsolosluğu nerede; Ulus Mahallesi Körkadı Sokak aracılığı ile kısa bir süre içerisinde konsolosluğa ulaşabilirsiniz.
Küba Büyükelçiliği vize talep adımlarının yanı sıra kendi vatandaşları için resmi hizmetlerin verilmesi konusunda da önemli bir devlet dairesi olarak hizmet vermektedir.
Küba Büyükelçiliği resmi Web sitesi aracılığı ile vize alma sürecine dair size sorunsuz bir hizmet verecektir. Bu aşamada vize alım sürecine dair gerekli olan tüm takip adımlarını sorunsuz şekilde yerine getirebilirsiniz.
Küba Konsolosluğu İstanbul adres verileri Beşiktaş üzerinden tarafınıza hizmet vermektedir. Beşiktaş semtinde bulunan konsolosluğa vize alım sürecine dair gerekli olan tüm sorulara yanıt bulma hakkını elde edebilirsiniz.
Küba vizesi ne kadar; turist olarak ülkeye giriş yapmak isteyen kişilerin 195 TL ödemesi yeterli olacaktır. Vizenizden ret yanıtı alırsanız, ödemiş olduğunuz bu tutarın tarafınıza iade edilmeyeceğini de bilmelisiniz.
Küba Vizesi Sık Sorulan Sorular
Küba vize ücreti 2025′ de ne kadardır?
Küba vize ücreti konsolosluk harcı olarak ortalama 60 dolardır. Ayrıca 40 dolar da hizmet bedeli ödenmektedir.
Küba vizesi için gerekli evraklar nelerdir?
Küba vizesi için çok fazla evrak’a gerek duyulmayıp istenilirse seyahat acentaların dan da çok kolay vize alınabilmektedir.