Mali Vizesi: 2025 Kimler Vize Almalı? - Eraytur
Mali Vizesi

Mali Vizesi: 2025 Kimler Vize Almalı?

Mali’ye turistik seyahat gerçekleştirecek olan şahısların turistik vizelerini almak üzere gerekli birimlere evraklarını hazırlayarak sunması gerekmektedir. Bu evraklar arasında yer lan bütün belgeler görevliler tarafından incelenir ve gerekli görülen süre kadar Mali turistik vizesi verilmektedir.

Mali Vizesi: En İyi Vize Rehberi

Mali Vizesi İşlemleri

Bordo, yeşil, gri pasaporta sahip olan kişilerin Maliye’ye yapacakları seyahatlerde vize işlemine tabi tutulmaktadır. Mali kapı vize uygulaması bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olan vatandaşlar Mali ziyaretleri öncesinde Türkiye’den işlemlerini tamamlamaktadırlar.

Mali vize işlemlerinde başvuru sahibi Büyükelçiliğinde şahsen bulunması gerekmektedir. Yetkililer randevu gününüzde kişiye bilgili destek verecektir. Operasyon yetkilileri kişiye hizmet edecektir.

Mali Vize Çeşitleri

  • Turistik vize: Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olan vatandaşların ya da Türkiye’de ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşlarının kısa bir süre içerisinde kültüler gezi ve tatil amacıyla seyahatleri nedeniyle turist vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Turist vizesi kişisine, hiçbir koşulda çalışma hakkı tanımamaktadır.
  • Ticari vize: Vatandaşların ya da Türkiye ikamet izni sahibi olan üçüncü ülke vatandaşlarının kısa süreli bir iş amacıyla seyahat gerçekleştirecekleri için ticari vize başvurusunda bulunabilme hakkına sahiptir.
  • Transit vize: Vatandaşların ya da Türkiye’de ikamet sahibi olan üçüncü ülke vatandaşlarının yapacakları seyahatler Mali üzerinden gerçekleştirilecek ise bu transit et vizeye tabi tutulmaktadır.

Mali Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Vize başvurusunda bulunacak kişinin beyan etmesi gereken evrakları başvurudan önceki 3 ay içerisinde temin edilmesi gerekmektedir.

  • 2 adet biyometrik fotoğraf: 2 adet biyometrik fotoğrafını kişinin güncel halini yansıtması gerekmektedir istenilen talepler doğrultusunda arka fonu beyaz olması ayrıca istenilen ölçülerde olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir biyometrik fotoğraflar son altı ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
  • Pasaport: Vize başvurusunda bulunacak kişinin kullancak olacak pasaportun en az Altay geçerli sahip olması zorunludur. Var ise bir önceki Pasaportlardaki işlenmiş sayfalarında fotokopisini bulundurulmasına dikkat edilmelidir.
  • Davet mektubu: Var ise bir davet mektubunu da dosya içersine bulundurması gerekmektedir. Banka hesap dökümü: kişinin başvuru için gerekli olan banka hesap dökümünde en az 4000 TRY bakiye bulundurulması gerekmektedir. Hesap dökümü bankadan imza yetkisine sahip olan kişi tarafından ıslak imza ve kaşe olarak, banka imza sirküleri ile birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • İş yeri yazısı: Ticari yapılacak olan başvurularda Türkiye’de sınırları içerisine bağlı olarak çalışılan şirket yetkilisi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış bir iş yeri yazısı, kaşeli ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. İngilizce dilinde yazılacak olan dilekçede Mali’ye yapılacak ticari seyahatin amacının ve süresine bağlı olarak detaylı bilgi verilmektedir. Turistik vize başvurularında iş yerinden ıslak imzalı ve kaşeli olarak antetli kâğıda temin edildiğine dair şirket tarafından izinli olunmasını içeren bir tarih belirtilmelidir.

Mali Vizesi Kaç Günde Sonuçlanmaktadır?

Mali vizesi müracaatları ortalama olarak 5 ila 15 gün iş arasında gerçekleşmektedir. Yabancı pasaport ile yapılan başvurularda ise bu süre uzayabilmektedir. Süreçleri konsoloslukların yoğunluğu ya da siyasi, diplomatik ilişkilere göre farklılıklar göstermektedir. Mali Konsolosluğu müracaat dosyaların değerlendirme sürecinde ise, seyahat nedenle net bir şekilde anlaşılmaması durumunda, konsolosluk ek evrak talebinde bulunabilme hakkına sahiptir. Ancak vize başvurularından önce dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Afrika ülkelerinde görülmüş olan sıtma, sarıhumma, ebola virüsü gibi salgınlar Mali ülkesinde görülebilmektedir. Bu nedenden dolayı kişinin başvuru yapmasından hemen önce aşılarının olunduğuna dair bir belgenin de başvuru dosyası içerisine eklenmesi gerekmektedir. Ayrıca Mali vizesi ücretleri ise maksimum ay olarak belirlenen 12 aylık süreç için 138 Euro ödenmektedir. Kişinin yapacak olduğu seyahat ay farkına göre ücret değişikliğine tabi tutulmaktadır.

Mali vize başvurusu için güncel hazırlanan rehbere https://www.eraytur.com/mali-vize/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Mali Vizesi Ücretleri

  • 1 Aylık Tek Giriş: 120 $
  • 3 Aylık Çok Giriş: 200 $
  • 6 Aylık Çok Giriş: 220 $
  • 9 Aylık Çok Giriş: 250 $
  • 1 Yıllık Çok Giriş: 320 $,
Mali vize ücretleri yeni yıl ücret tablosuna https://www.eraytur.com/mali-vize-ucreti/ sayfasından ulaşabilirsiniz..

Mali Turistik Vize 

 

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Mali turistik vizesi şahıslara görevlilerin incelemesi ve finansal kaynağının incelenmesinin ardından gerek görüldüğü kadar verilmektedir. 1 ay süre ile Mali turistik vizesi verilebileceği gibi aynı zamanda bundan daha uzun süre için de Mali turistik vizesi de verilmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Mali Konsolosluğu’dur. Mali Konsolosluğu şahısların bütün vize işlemlerini almaktadır. İnceleyerek vizeye onay verme yetkisi de konsolosluğa aittir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Mali vize talep dilekçesi (Vize başvuru sahibinin Mali seyahat tarihlerini, Mali ulaşım ve konaklama bilgilerini, Mali seyahati sponsorunu ve Mali vize ihlalinde bulunulmayacağı belirtilmeli, kaşeli ve ıslak imzalı olarak beyan edilmelidir)
  2.  Nüfus cüzdanının bir adet fotokopisi Mali vizesi için istenen evraklar arasındadır.
  3. 2 tane vesikalık fotoğraf (arka fonu beyaz zeminli, vize başvuru sahibinin yüzünü cepheden gösteren, güncel halini temsil eden, son 6 ayda çekilmiş) belgelerin arasına eklenmelidir.
  4. Geçerliliği 6 ay daha bulunan pasaport Mali vizesi için hazırlanan evraklara eklenmelidir.
Mali vizesi için yeni yılda belirlenen evrak listesine https://www.eraytur.com/mali-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Biyometrik veri ibrazı şahıslardan istendiği taktirde şahısların biyometrik veri ibrazı için başvuru yapması gerekecektir. Konsolosluk görevlileri Mali turistik vizesi başvurusunu incelerken biyometrik veri eksikliği gördüğü taktirde şahısların konsolosluğa gitmesi gerekecektir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Başvuru yapılması için yeterli olacak süre iki haftadır bu sürenin sonunsa olumlu sonuçlanan vize başvurusu için şahıslar sorunsuz şekilde seyahatlerini Mali’ye gerçekleştirebilirler.Mali turistik vizesi için seyahat edeceğiniz tarihe iki hafta kala başvurularınızı yapmanız gerekmektedir.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Mali turistik vizesi şahısların evraklarını teslim etmesinin ardından 7 iş günü içerisinde çıkmaktadır. Bu süre evraklarda kesiklik olması durumunda evrakların yerine getirilmesi için uzayabilir.

Mali Ticari Vize 

NEDİR?

Mali ticari vizesi almak için şahısların aşağıda belirtilen evrakları belirtildiği şekilde hazırlayarak yetkili birimlere sunması gerekmektedir. Birimler Mali ticari vizesi başvurularını inceleyerek bu incelemenin ardından fuar, toplantı ve seminer için ticari vize başvurusunu yapan kişilere ticari vizeleri verilmektedir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Mali ticari vizesi Mali’de gerçekleşecek ticari faaliyetin süresine göre düzenlenecektir ve şahıslara finansal durumlarına göre verilecektir. Mali ticari vize süresi konsolosluk tarafından belirlenecek ve sunulacaktır. Bu süre bitmeden şahısların ülkeden çıkış yapması gerekmektedir. Ayrıca şahısların bu süreyi uzatmak üzere yeniden başvuru yapması gerekir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Mali Konsolosluğu başvuru yapılacak yetkili birimdir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Mali ticari vizesi almak için şahısların evrakların arasında davetiye bulunması gerekir. Davetiye bulunmayan başvurular kabul edilemeyecek ve konsolosluk tarafından Mali ticari vizesi ret cevabı ile sonuçlanacaktır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Mali’de bulunan şirketten seyahat ile alakalı davetiyenin temin edilmesi gerekmektedir.
  2. Vize talebi dilekçesi (şirket yetkilisi tarafından Mali Konsolosluğu’na hitaben, şirketin antetli kağıdına yazılmış, vize başvuru sahibinin Mali seyahat tarih aralıklarını, Mali konaklama bilgilerini, Mali seyahatinin sponsorunu ve Mali vize ihlalinde bulunulmayacağını belirtilmeli, kaşe ve ıslak imzalı olarak ibraz edilmelidir)
  3. Şirkete ait evraklar (Mali şirketinin imza sirküleri, vergi levhası, faaliyet belgesi fotokopileri) istenmektedir.
  4. Nüfus cüzdanının bir adet fotokopisi Mali vizesi için istenen evraklar arasındadır.
  5. 2 adet vesikalık fotoğraf (arka fonu beyaz, vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden) istenmektedir.
  6. Geçerliliği 6 ay daha devam eden pasaport Mali Vizesi için hazırlanacak olan evrakların arasına eklenmelidir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması gerekmektedir. Bu süre seyahatte sorun çıkmaması için önemlidir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için Mali Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize merkezleri ve seyahat acenteleri randevu alırken şahıslara rehberlik hizmeti sunmaktadır.

Mali Ziyaretçi Vizesi

NEDİR?

Mali aile ve arkadaş ziyareti vizesi alacak kişiler Mali’de ikamet eden yakınlarını ziyaret etmek için bu vizeyi almalıdır. Bu vizeyi aldıktan sonra şahıslar ziyaretlerini belirlenen tarihler aralığında yapabilirler. Bu süre bitmeden şahısların Mali aile ve arkadaş ziyareti vizesi için yeniden başvuru yapması ya da vize süresi bitmeden ülkeden çıkış yapması gerekmektedir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Mali aile ve arkadaş ziyareti vizesi şahıslara konsolosluk görevlisinin gerek gördüğü süre boyunca verilir. Bu süre finansal duruma göre karar verilir. En fazla 1 aylık süre için verilir ve bu süre şahısların finansal durumuna göre bir aydan daha az bir süre için de verilebilir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Mali Konsolosluğu’dur. Mali Konsolosluğu şahısların bütün mali vizesi işlemlerini inceleyen yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Mali vize talebi dilekçesi (Vize başvurusu yapan kişi  Mali gezisi tarih aralıklarını, Mali konaklama ve ulaşım bilgilerini, Mali gezisinin sponsorunu ve Mali vize ihlalinde bulunulmayacağını yazılı olarak  belirtilmeli, kaşe ve ıslak imzalı olarak onaylamalıdır.)
  2.  Nüfus cüzdanının bir adet fotokopisi Mali vizesi için istenen evraklar arasındadır.
  3.  2 adet vesikalık renkli fotoğraf (arka fonu beyaz olan , vize başvuru sahibinin güncel halini gösteren) belgelerin arasına konulmalıdır.
  4.   6 ay geçerliliği olan pasaport Mali vizesi için hazırlanacak olan belgelerin yanında bulunmalıdır.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiye aile ve arkadaş ziyareti vizesi alacak kişilerin ziyareti kime gerçekleştirecek ise o kişiden bir davetiye gelmelidir. Bu davetiyede kimlik ve adres, iş bilgileri yer almalıdır. Davetiyenin bulunmadığı durumlarda Mali aile ve arkadaş ziyareti vizesi ret ile sonuçlanacaktır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması gerekmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için vize merkezleri ile irtibata geçilir. Vize merkezleri randevu ve evrak işlemlerinde rehberlik hizmeti sağlamaktadır.

Mali Transit Vize 

NEDİR?

Mali transit vizesi alan kişiler Mali’den transit geçiş yaparak diğer ülkelere geçiş sağlayabilir. Transit vizesi şahıslara sadece geçiş sağlamak için verilmektedir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Transit vizesi şahıslara sadece geçiş sağlamak için verilmektedir bu yüzden de ülkede dolaşım hakkı tanımaz aynı zamanda da şahısların transit vizesi ile geçişleri sorunsuz yapılabilecektir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Mali Konsolosluğu şahısların transit vizesi için başvuru yapacakları yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Vize talebi dilekçesi (Vize başvuru sahibinin Mali seyahat tarih aralıklarını, Mali konaklama bilgilerini, Mali seyahatinin sponsorunu ve Mali vize ihlalinde bulunulmayacağı belirtilmeli, kaşe ve ıslak imzalı olarak ibraz edilmelidir)
  2. Nüfus cüzdanının bir adet fotokopisi Mali vizesi için istenen evraklar arasındadır.
  3. 2 adet vesikalık fotoğraf (arka fonu beyaz, vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden) belgelerin arasına eklenmelidir.
  4.  Mali seyahatinden sonra 6 ay geçerliliği olan pasaport Mali vize evrakları vize başvuru dosyasına eklenmelidir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması gereklidir. Seyahat etmeden iki hafta önce başvuru yapılması durumunda şahısların transit vizelerinin olumsuz sonuçlanması durumunda yeniden başvuru yapılması için gerekli zamanı olacaktır.

Mali vizesi için başvuru merkezlerinin iletişim bilgilerine https://www.eraytur.com/mali-vizesi-basvuru-merkezleri/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

RANDEVU NASIL ALINIR?

  • Randevu almak için vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekir.
  • Mali Cumhuriyeti, Mali’yi ziyaret edecek Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır.
  • Bununla birlikte, vizeler, Bamako Havalimanından da alınabilmektedir.
  • Birçok Afrika ülkelerinde görülen salgınlar (Sıtma, sarıhumma, tifo vb.) Mali’de de görülmektedir.

Mali’de Ebola virüsü nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetmiştir. 18 Ocak 2015 tarihi itibarıyla, Mali Ebola virüsünden arınmıştır, ancak komşu ülkelerde halen yeni Ebola virüsü vakalarının ortaya çıkması, ihtiyatlı olmayı gerektirmektedir.

Gerek Ebola virüsü gerek Mali’deki diğer salgın hastalıklar hususunda, Sağlık Bakanlığımızın açıklamalarının takip edilmesi ve Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünce ülkemizin çeşitli yerlerinde açılan Seyahat Sağlığı Merkezlerine başvurarak, vurulması zorunlu aşılar ve gerekli bilgiler konusunda onların yönlendirmeleri bağlamında hareket edilmesi uygun olacaktır. Güncel ve detaylı bilgi için belirtilen internet adresinden ulaşılabilir: www.seyahatsagligi.gov.tr

Mali vize istiyor mu?
Evet, bu ülkeye seyahat etmek isteyen umuma mahsus pasaport, hizmet pasaportu ve hususi pasaport sahipleri için vize uygulaması bulunmaktadır. Ancak diplomatik yani siyah pasaporta sahip kişilerin vize almasına gerek bulunmamaktadır.
Vize almak için ne gerekli?
Bu ülkeden vize almak için öncelikle hangi vize türüne başvuruda bulunacağınızı belirlemeli ve daha sonrasında da ona ait evrakları hazırlamalısınız. Eksiksiz bir şekilde temin ettiğiniz evraklarınız ile birlikte vize müracaatında bulunarak Mali vizesi alabilirsiniz.
Vize için banka hesap dökümü ne zaman alınmalı?
Vize için banka hesap dökümü vize işlemleri esnasında güncel bir şekilde ve son 3 ayı kapsayacak biçimde alınmalıdır. Evrakta güncel bilgilerinizin yer alması çok önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×