Mali Vize Evrakları: Turistik & Ticari [2025]
Mali Cumhuriyeti Afrika’nın batısında yer alan bir ülkedir. Umuma Mahsus Bordo Pasaport sahipleri ve Hizmet-Hususi Pasaport sahipleri kısa süreli Mali seyahatlerinde vize almak durumundadır.
Sadece Siyah Diplomatik Pasaport sahipleri 90 güne kadar olan kısa süreli Mali seyahatlerinde vize almak zorunda değildir. Mali vize evrakları dosyasında kişisel ve mali bilgilerini belgelendiren vize başvuru sahipleri vize başvuru merkezlerinde vize işlemlerini başlatırlar.
Mali vizesi başvurularını sadece Ankara Mali Büyükelçiliği kabul etmektedir, ancak vize almak için Mali Büyükelçiliğine şahsen başvuru yapmak gerekmez. Vize merkezleri vize başvurusunda bulunan kişi adına vize işlemlerini yürütme yetkisine sahiptir.
Vize işlemlerini başlatabilmek için ilk önce Mali vize başvuru formu doldurulmalıdır. Daha sonra başvurulan vize türüne göre ve kişilerin mesleki durumuna göre vize için talep edilen Mali vize evrakları hazırlanır.
Mali seyahatleri için en çok başvurulan vize türleri Turistik vizeler ve Ticari vizelerdir. Bu vize türleri için gerekli evrak listeleri vize başvuru merkezlerinden alınabilir. Mali vize evrakları gerekli belgelerini tamamlayanlar vize başvuru işlemlerini başlatmış olur.
Vize Menüsü
Mali Vize Evrakları-Turistik Vizeler
Mali’ye turistik seyahatte bulunacak kişiler Mali Turistik Vize başvurusunda bulunurlar ve bu vizeyi alabilmek için gerekli Mali Vize Evrakları dosyasını tamamlarlar. Bu belgeler şunlardır:
- Pasaportlar- Seyahat tarihinden sonra altı ay geçerli pasaportun aslı ve renkli fotokopileri
- Kimlik belgeleri- Nüfus cüzdan veya kimlik kartı renkli fotokopileri
- Biyometrik iki fotoğraf- Arka fonu beyaz olan biyometrik nitelikli iki adet fotoğraf
- Otel rezervasyonu- Konaklama yapılacak otelleri rezervasyon bilgileri
- Uçak bileti rezervasyonu- Gidiş-dönüş uçak biletinin rezervasyonu
- Vize başvurusunda bulunan kişinin banka hesap özeti- Son tarih bakiyeli ve banka tarafından kaşeli ve imzalı son üç aylık banka hesap özeti
- Aşı sertifikası- Uluslararası aşı sertifikasında sarıhumma aşısı olunduğuna dair kayıt olmalıdır.
- Mali vize başvuru formu- Mali vize başvuru formu Fransızca hazırlanmıştır. Eksiksiz ve hatasız doldurulmalıdır.
- Mali vize talep dilekçesi- Mali vize talep dilekçesinde seyahatin amacı ve tarihleri net olarak belirtilir, şirket sahipleri ve çalışanları şirketin antetli kağıdında bir dilekçe hazırlamak durumundadır.
- Mesleki Belgeler- Diğer gelir kalemlerinin yanı sıra, çalışan kişiler, devlet memurlar ve işverenler, çiftçiler, emekliler mesleki belgelerini vermek durumundadır. Meslek kimlik kart fotokopileri, maaş bordroları, izin belgeleri, şirket güncel bilgileri, çiftçilik belgesi, emeklilik belgesi ve SGK hizmet, tescil bildirimi, işe giriş bildirgesi verilmelidir.
Mali Ticari Vize Evrakları
Mali’de iş görüşmesi yapacak, yatırım yapmayı planlayan ya da firma görevlisi olarak ticari seyahatte bulunan işverenler ve firma çalışanları Ticari vize almak zorundadır. Ticari vize için şu belgeler gerekmektedir:
6 ay geçerliliği olan pasaport aslı ve fokopisi, Kimlik belgeleri, Biyometrik iki fotoğraf, Otel ve uçak rezervasyonları, Şahsi banka hesabı, Aşı sertifikası, Mali vize başvuru formu,
- Mali vize talep dilekçesi- Şirketin antetli kağıdına yazılmış seyahatin ticari amaçla yapıldığını ve şirket bilgilerinin bulunduğu ticari vize talep dilekçesi
- Mali Ticari davet mektubu- Mali’de bulunan şirketin antetli kağıdında hazırlanan ticari davet mektubu imzalı ve kaşeli olmalıdır.
- Davet eden kişinin kimlik belgeleri- Davet yapan şirketin yetkilisinin kimlik belgesi ya da pasaportunun fotokopisi
- Şirket güncel bilgileri- Son bir aylık şirket faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi, ticari sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi
- SGK hizmet dökümü- SGK hizmet ve tescil bildirimi yapılmalıdır, çalışanlar işe giriş bildirgesi ve son üç aylık maaş bordrosunu barkotlu ve imzalı-kaşeli olarak sunmalıdır.
Vize çıkış süresi: 7 iş günüdür.
Önemli Notlar:
Mali vize işlemleriniz için Konsolosluğa şahsen gitmenize gerek yoktur. Tarafımıza verilecek noter onaylı yetki yazısı ile işlemleriniz tamamen tarafımızdan yürütülecektir.
Mali vize başvuruları 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvurularınızın erken sonuçlanması halinde tarafınıza gerekli bilgi paylaşımı yapılacaktır.
Kargo ve Kurye aracılığı hizmeti alabilirsiniz. Söz konusu durumda bu hizmetin masrafları vize başvuru sahibi tarafından karşılanır.