Malta Vizesi: En İyi Vize Rehberi
Malta ülkesi Schengen bölgesine dahildir. Schengen bölgesi; Avrupa Birliğine üye ülkelerin kendi aralarında Schengen Antlaşmasıyla gümrük kontrolüne veya pasaporta gerek kalmadan bölge içerisinde seyahat etme serbestliğinin sağlandığı üye olmayan ülke vatandaşlarına ise schengen vizesi düzenleyen bölgeyi kapsamaktadır. Bu nedenle ülkeye seyahat edilebilmesi için AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları için Schengen vizesi düzenlenmektedir. Bu vize bireylere turizm veya iş amaçlı ya da geçerli sebeplerden dolayı 90 güne kadar kalmasına izin verilen bir vizedir. Diplomatik pasaportu olan bireylerin vize almasına gerek yoktur. Schengen vizesinin veriliş nedenlerine göre çeşitleri bulunmaktadır.
Vize Menüsü
Malta Vize Türleri
Malta turistik vizesi: Gezilecek ve kalınacak yerler bildirerek 90 günü geçmeyecek şekilde düzenlenen vize türüdür. Ülkeye giriş yapıldığı tarihten itibaren süre başlamış durumdadır.
Belirtilen süre dolmadan ülkeden çıkış yapılırsa kalan süre tekrar kullanılamaz. Süre dolduğu takdirde izin sahibi ülkeden ayrılmak zorundadır aksi takdirde sınır dışı edilebilir ya da yasal işlem uygulanabilir.
Malta ticari vizesi: Bireyin işi gereği ülkeyi seyahat etmesi amacını taşımaktadır. Başkonsolosluğa yapılan başvurunun ne kadar süre içerisinde sonuçlandırılacağı başkonsolosluk tarafından 5 ile 30 gün arasında değişebilen bir süreç olarak belirlenmiştir.
Bu seyahatin gerçekleşebilmesi için iş ile ilgili belgeler eksiksiz olarak sunulmalıdır, bireyin 6 ay geçerlilik süresi bulunan pasaportunun bulunması gerekmektedir. Ayrıca Pasaport yıpranmamış ve temiz olması gerekmektedir aksi takdirde vize almış olunsa dahi vize iptal edilmektedir. Alınan vize süresi 1 ayı geçmemektedir.
Malta Vizesi için Gerekli Evraklar
- Pasaport: Pasaport yıpranmamış olması gerekmektedir. Pasaportun çıkarıldığı tarihten itibaren üzerinden on yıl geçmemelidir ve vize alınabilmesi için iki sayfasının boş olması gerekmektedir. Pasaport süresinin bitim tarihi seyahat süresinin dolmasından altı ay sonra olmalıdır.
- Biyometrik fotoğraf: Arka planı beyaz olan 35 mm eninde ve 45 mm boyunda olan yüz hatlarının belirgin olduğu fotoğraftır. Vize için iki adet istenilmekte birlikte son altı ay içerisinde çekilmiş olunması gerekmektedir.
- Nüfus cüzdanı fotokopisi: T.C. Kimlik kartının arka ve ön yüzü çekilmelidir. Fotokopide T.C. kimlik numarası ve diğer bilgiler okunaklı olmalıdır.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Nüfus Müdürlüğü tarafından onaylanmış olarak verilen aile bireylerini ve ikametlerini gösteren bir belgedir. Bu belgenin güncel olması önemlidir.
- Seyahat sigorta poliçesi: Zorunlu sağlık sigortası belgesinin orijinali veya fotokopisi istenilen belgeler arasındadır. Bu belge seyahati süresince oluşabilecek sağlık riskine karşı bireyleri korumaktadır. Uluslararası standart taahhüt bedeli 38.000 Euro olarak belirlenmiştir.
- 18 yaşından küçükler için muvafakatname: Çocuklar için düzenlenen bir belgedir. Ailenin izin verdiğini gösteren resmi kurumlarca onaylı aile izin belgesidir.
- Banka hesabı dökümü: Bireyin hesabının bulunduğu bankadan son 10 gün içerisinde alınmış, bankadaki parasının ne kadar oluğunu gösteren belgedir. Banka tarafından bireyin isteğine göre verilmektedir. Onaylı resmi bir belgedir. Vizenin alınabilmesi için bireyin banka hesabında en az 5.000 Türk Lirası bulunması gerekmektedir.
- Malta vize başvuru formu: Başkonsolosluktan alınan bu forma vize almak isteyen bireyin bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde yazması gerekmektedir. Birey forma fotoğrafını yapıştırmalı ve ıslak imzasını atmalıdır. Diğer sunduğu evraklarla çelişmeyecek şekilde bilgileri forma yazmalıdır.
- Vize başvuru dilekçesi: Dilekçe temiz A4 kağıdına yazılmalı, tarih ve yer bildirilmelidir. Anlaşılır, okunaklı ve öz bir şekilde yazılmış olmalıdır. Malta Konsolosluğuna yazılmalı ve neden seyahat edileceği belirtilmelidir. Başvuru yapan bireyin kişisel bilgileri ve imzası bulunmalıdır. Dilekçenin bir nüshası ve resmi kurumlarca onaylanmış İngilizceye çevirili kopyası evraklar içine konulmalıdır.
- Mesleki durumunuzu beyan eden belge: Kamu veya özel sektörde çalışan bireylerin çalıştığı kurumlardan aldığı maaşın bordosu veya SGK döküm belgesi kuruma ibraz edilmelidir. Çalışan değil de işveren durumunda olanlar ise vergi levhasını gösteren belgeyi ve imza sirküleri gibi evrakları kuruma ibraz etmek zorundadır. Çalışmayan bireyler söz konusu ise Malta’ya gittiğinde orada bireyi karşılayacak kişinin banka hesap dökümü ibraz edilmelidir. Emekli olan bireylerde ise emeklilik maaşını gösteren belge kuruma ibraz edilmelidir. Öğrenci ise öğrenci olduğunu gösteren öğrenci belgesi belgeler arasına konularak kuruma ibraz edilmelidir.
- Ticari vize kullanacaksanız davetiye: Ticari ilişki kurulan birim tarafından bireye davetiye gönderilmesidir. Davetiyede; davetiyeyi gönderen birim ve gönderilen kişinin bilgileri olmalıdır. Davetiyenin nedeni belirtilmelidir.
- Aile ziyareti vizesi için davetiye: Malta’da bulunan akraba tarafından bireye gönderilen belgedir. Bireyin ve davet eden kişinin bilgileri açık bir şekilde belirlidir. Davetli seyahat süresi boyunca bu davetiyeyi yanından ayıramaz.
- Ticari vize kullanacaksanız şirket bilgileri: Şirkete dair bilgiler, şirket sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi dökümleri, son üç aya ait banka dökümleri vesaire bilgiler evraklar arasına konulmalıdır. Ayrıca şirketin hesabında 2.500 Türk Lirası bulunmalıdır.
Malta Vize Ücretleri
Vize ücretleri Malta Başkonsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Kısa süreli seyahatler için farklı yaş gruplarına göre farklı miktarda ücretler belirlemiştir. Konsolosluk 0-6 yaş arasındaki çocuklar için vize ücreti almamaktadır. 6-12 yaş arasındaki çocuklar için ise 40 Euro olarak ücret belirlenmiştir. Yetişkinlerde ise vize harç ücreti 80 Euro olarak belirlenmiştir. Birey başvuruda bulunduğu kurumada 30 Euro ödemektedir. Başvuru sahibi yaptırmak zorunda olduğu seyahat sağlık sigortası içinde her ay 18 Euro tahsil etmek zorundadır ve seyahat süresiyle birlikte değişiklik gösterecektir.
Malta Vizesi Kaç Günde Çıkar
Konsolosluk net bir gün belirmemiştir fakat 5 iş günü ve 30 iş günü içerisinde sonuçlandırmaktadır.
Malta Vize Danışmalık Ücretleri
Danışmanlıklar, bireylerin başvuru aşamasından Malta’ya gidene kadar hizmet vermektedir. Bireye, başvuru işlemleri için neler yapması ve hangi belgeleri temin etmesi gerektiği konusunda bilgi vererek onları yönlendirirler. Bu hizmetin yapılabilmesi için ise bireyden hizmet karşılığı 30 dolar istemektedirler. Ayrıca kurye hizmeti içinde 100 Türk Lirası istemektedir. Bu hizmetler;
- Kişisel telefon desteği
- Başvuru için istenen evrakların neler olduğunun bilgilendirilmesi
- Evrakların oluşturulmasında yardım edilir ve başkonsolosluğa ulaştırılmada destek verilir
- Başvuru işlemleri için gerekli evrakların eksiksiz olarak hazırlanmasına yardımcı olur
- Çıktı olarak istenilen evrakların doğru şekilde verilmesine olanak sağlar
- Oluşturulan evrakları dosyalar
- Başvuru işlemleri için randevu alma, rezervasyon ayarlama vs. sunulmaktadır.
Malta Hakkında
Tarih sayfalarında Malta Devleti olarak adı geçen devletin asıl adı Malta Cumhuriyetidir. Malta Cumhuriyeti, Sicilya yakınlarında bulunan adalar devleti olup Güney Avrupa da Doğu Akdeniz de yer almaktadır. Malta devletinde üç büyük iki de küçük ada olmak üzere toplamda beş ada (Malta, Gozo, Comino, Cominotto, Filfala) bulunmaktadır ve bu adalardan en büyüğü Malta Adasıdır.
En kalabalık şehirleri ise Valetta, Mdina, Saint’s Julians, Victoria ve Sliema’dır. Malta üzerinde dağ bulunmadığı gibi akarsuda bulunmaz. Sıcak bir iklime sahip olan Malta’nın eşsiz bir iklimi vardır. Demokratik bir yönetim sistemi bulunan Malta’nın yönetim sistemi parlamenter Cumhuriyettir.
Maltaca ve İngilizce olmak üzere iki farklı resmi dil kullanılmaktadır. Ekonomisi çok yüksek olup para birimi olarak Euro kullanılmaktadır. Tarihi mirasıyla gelecek kuşaklara geçmişin kokusunu sunabilecek kadar etkileyici, kültürel ve doğal zenginlikleriyle kendine hayran bırakacak kadar büyüleyici olan Malta, birçok turistin ilgi odağı olduğu gibi birçok insanın gezip görmek isteyebileceği bir yerdir.
Malta Vizesi S.S.S
Vize hakkında merak edilen tüm soruları, yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Malta Vizesi İşlemleri Nasıl yapılır?
Malta’ya yapılacak olan kısa süreli planlanan seyahatlerin başvuruları, konsolosluğun vize müracaatı için yetkilendirmiş olduğu vize merkezleri ya da firmaları aracılığı ile yapılabilmektedir. Malta vizesi için kişinin sürat ile başvuru yapmasını gerektiren acil vize başvuruları için vize merkezleri ile iletişime geçilmelidir.
Vize merkezleri, Malta vizesi için yapılacak olan işlemlerde uzman ve profesyonel kadrosu ile gerekli olan hizmeti ve desteği kişiye sağlamaktadır. Vize merkezinin Malta vizesi adına mevcut bulunan bölümü, deneyimli bir kadro ile kişinin gerekli olduğu vizeyi almasına adına yardımcı olmaktadır. Ancak Malta vizesi hakkında karar verme yetkisine sahip olan tek kurum Malta Konsolosluğu’dur. Konsolosluk tarafınca belirtilmiş olan Malta vize evrakları ve listesi hakkında tüm güncel bilgilere yazımızda ulaşabilirsiniz.
Malta Vize Merkezi İletişim Bilgileri
Vize merkezleri, konsolosluk tarafından yetki sahibi verilmiş vize danışmanlık kurumlarıdır. Kişinin yapacak olduğu Malta vize müracaatları ise sadece vize merkezleri aracılığı ile sağlanmaktadır. Bu konuda takip edilecek olan adımlar ise sıra ile aşağıdaki gibidir.
Kişi, vize merkezi ile Malta vizesi almaya karar verdiğinde ilk adım olarak alanında uzman olan vize merkezi müşteri temsilciliği ile telefon aracılığı ile iletişime geçmesi gerekmektedir.
Telefon ile iletişim sırasında kişi Malta’ya seyahat amacını belirterek, seyahat tarihi aralığını ve kişisel bilgilerini detaylı bir şekilde uzmanlar ile görüştükten daha sonra ve türünü ve hazırlaması gerekli olan evrakları belirlemektedir.
Kişinin hazırlaması gereken evrak listesi, vize merkezi tarafından kişinin e-mailine ya da telefonuna kısa mesaj yolu ile gönderilmektedir.
Detaylı evrak listesi kişinin eline ulaştıktan daha sonra yapması gereken tek şey, tarafına belirtilmiş olan evrakları eksiksiz ve hatasız bir şekilde hazırlamaktadır.
Daha sonrasında da dosya haline getirmektedir. Bu nokta itibari ile vize başvuru formu ve vize talep dilekçesi de dahil olmak üzere bütün hazırlanan evrakların hatasız olması halinde vize reddi olasılığı da en aza indirgenmiş olur.
Bu da kişi açısından oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Evraklar hazır bir hale getirildikten sonra kişi vize merkezine bizzat teslim edebileceği gibi kargo yolu ile de evrakları/dosyayı merkeze iletebilme hakkına sahiptir. Ancak kişi kargo yolu ile teslimi gerçekleştirecek ise muhakkak karo takip numarasını bir yere not etmesi taraflarca tavsiye edilmektedir.
Evraklar uzmanlara ulaşım sağladıktan daha sonra, kişinin şahsi e-mailine bilgi gönderilecektir. Eksik ve yahut hatalı olup olmadığı detaylı bir şekilde merkez tarafından kontrol edildikten daha sonra herhangi bir evrak içerisinde eksik ya da hatalı bir bilgi mevcut ise başvuru merkezine kişinin parmak izi vermek üzere, randevu alındıktan sonra bizzat gitmesi gerekmektedir.
Vize merkezi, Malta vizesi başvurusundan sonra bir diğeri ise belirlenmiş bir vize randevusudur. Son 5 yıl içerisinde, Schengen veri tabanına parmak izi vermeyen kişiler, bunun doğrultusunda şahsen başvuru merkezine gelmeleri talep edilmektedir.
Bu işlem esnasında ise vize merkezinde bulunan bir danışman kişiye eşlik etmektedir. Bu da kişinin süreci daha kolay bir açıdan, kolay bir şekilde tamamlamasını sağlamaktadır.
Ancak, belirlenmiş olan randevu gününde ya da saatinde vize merkezinde bulunmayan kişiler, tekrardan vize başvurusu için randevu almaları gerekmektedir. Pasaport, başvuru dilekçesi ve fotoğraf hazır olmalıdır. Süreç 7 ila 15 gün içinde sonuçlanır. Vize ücreti ise 110 Euro’dur.
Malta Vizesi Ücretleri 2023
VİZE KATEGORİSİ | VİZE ÜCRETİ (EURO) |
Schengen Vizesi (12 yaş üzeri) | 80 |
D Vizesi (90 günden daha fazla) | 100 |
Öğrenci Vizesi (90 günden Fazla) | 70 |
Schengen Vizesi (6-12 yaş arası ve anlaşmalı ülkeler) | 40 |
Schengen Vizesi (6 yaş altı) | 0 |