Moritanya Vize Evrakları: Turistik & Ticari [2023] - Eraytur
Moritanya Vizesi

Moritanya Vize Evrakları: Turistik & Ticari [2023]

Moritanya İslam Cumhuriyeti Afrika’nın batısında yer alan bir ülkedir. Başkenti Nuakşot şehri olan ülkenin komşuları Batı Sahra, Cezayir, Mali, Senegal ve Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti’dir.

4 milyonu aşkın bir nüfusa sahip Moritanya Fransa’dan özgürlüğünü 1960 yılında almıştır. Moritanya vize evrakları vize başvuru dosyasını hazırlayanlar vize başvuruları için  vize başvuru merkezlerine müracaat edebilirler.

Moritanya Vize Evrakları: Yeni Liste [2021]

Moritanya Kısa Süreli Vize Türleri

Kısa süreli Moritanya Vize türleri şu şekildedir:

  • Moritanya Turistik Vizesi-Turistik seyahat amacıyla Moritanya’ya gitmek isteyenlere verilen vize türüdür. Vize süresi başvuru sırasında tespit edilir. Finansal durum belirleyici etkendir, genellikle bir haftada vize sonucu alınır.
Moritanya vizesi nasıl alınır?
Moritanya vizesi almak isteyen kişiler, başvurmak istedikleri vize evrakları ile birlikte Fransa Başkonsolosluğu ya da Fransa Büyükelçiliği’ne müracaat edebilirler.
Moritanya vize istiyor mu?
Evet, umuma mahsus bordo pasaport sahipleri için bu ülkenin vize uygulaması bulunmaktadır. Ancak gri, yeşil ve siyah pasaport hamili kişilerin kısa dönem ziyaretlerinde vize uygulamalarından muaf tutulduklarını söyleyebiliriz
Moritanya'ya nasıl gidilir?
Moritanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler için hava yolu ile ulaşım mevcuttur. Uçuşlar aktarmalı olarak yapılabileceği gibi ülke başkentine direkt olarak uçuş seçeneğini de bulunmaktadır.

  • Moritanya Ticari Vizesi-Moritanya’da ticari faaliyetler için gerekli olan bir vize türüdür. İşyeri sahipleri ve işletme çalışanları başvururlar. Ticari belgeler vize başvurusunda verilmelidir. İki haftada vize sonucu alınır.
  • Moritanya Eğitim Vizesi- Öğrencilere verilen bir vize türüdür. Çalışmayan öğrenciler bir sponsor daveti almak durumundadır.
  • Moritanya Aile-Arkadaş Ziyareti Vizesi- Kısa süreli arkadaş ve aile ziyaretleri için verilir. Moritanya’daki aile bireyinden veya arkadaştan bir davet mektubu istenir.
  • Moritanya Transit Geçiş Vizesi- Moritanya’dan serbest geçiş imkanı tanıyan bir vize türüdür. İki haftalık bir sürede sonuçlanır.

Moritanya Vize Evrakları-Kısa Süreli Vize İçin İstenen Belgeler

Moritanya’ya kısa süreli seyahatte bulunacak kişiler aşağıdaki belgeleri Moritanya vize evrakları dosyasında bulundururlar:

  • Moritanya Vize Başvurusu Formu 2 nüsha halinde hazırlanması gereken vize başvuru formu hatasız olarak doldurulmalıdır, ıslak imza ile onaylanmalıdır.
  • Moritanya Vize Dilekçe- Moritanya vize talep dilekçesi turistik vize başvurularında vize başvurusu yapan kişinin kişisel bilgilerini, seyahat tarihlerini açıklar, ticari vize başvurularında işletmenin antetli kağıdına yazılmalı, imzalanmalı ve kaşelenmelidir. Fransızca yazılır.
  • Pasaport ve fotokopileri- Geçerliliği 6 ay olan pasaport ve pasaport fotokopileri hazırlanmalıdır.
  • Kimlik bildirimi- Kimlik belgelerinin renkli fotokopileri hazırlanır, Nüfus cüzdan sureti veya kimlik kartı, öğrenci kartı, çalışanlar için görev kimlik kartı, emekli kimlik belgesi verilmesi gereken kimlik belgeleri arasında yer alır.
  • Fotoğraf- 2 adet biyometrik fotoğraf dosyaya eklenmelidir. Beyaz arka fonlu fotoğraflarda vize başvurusunu yapan kişinin yüzü net gözükmelidir. Dini amaçlarla takılan başörtüleri olabilir.
  • Davet mektupları- Ticari vizelerde, aile-arkadaş ziyareti vizelerinde Moritanya’dan bir davet mektubu istenir. Moritanya’daki şirket ticari vizeleri için kendi başlıklı şirket kağıdında daveti düzenler ve imza, kaşe ile onaylar. Aile-arkadaş ziyaretleri için seyahat masraflarının davet eden kişi tarafından karşılanacağı belirtilir
  • Finansal bildirimler- Şahsi ve İşletme banka hesap dökümleri bankadan onaylı bir şekilde alınmalıdır. Maaş bordroları çalışanlar için gereklidir, son 3 aya ait olmalıdır. Diğer gelir bildirimleri yapılmalıdır, arsa tapu fotokopileri ve araç ruhsat nüshaları verilmelidir.
  • Mesleki bildirimler- İşverenler, çalışanlar, devlet memurları, emekliler SGK belgelerini düzenlemelidir. Şirket çalışanları ve sahipleri işletme faaliyet belgesi, vergi levhası nüshası ve sicil gazete nüshası düzenlemelidir. Meslek oda kayıtları ve ticari oda kayıtları düzenlenmelidir.
  • Seyahat bildirimleri belgeleri- Otel ve ulaşım rezervasyonları yaptırılmalıdır. Seyahat sağlık sigortası düzenlenmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×