Pakistan Vizesi: 2025 Kimler Vize Almalı!
Pakistan’a gidebilmek için vize edinmeniz gereklidir. Yazımızda Pakistan’a gidebilmek için gerekli olan vize hakkında çeşitli bilgiler yer alacaktır.
Pakistan İçin Vize Talep Formu
Pakistan vizesi almanın ilk adımı talep formunu doldurmaktır. Bu formda çeşitli sorular yer alır. Size yöneltilecek sorular, sizi tanımaya yönelik olacaktır. Ayrıca formda cevapladığınız sorular Pakistan’a hangi sebeple gideceğinizi de gösterecektir.
Bu nedenle sorulara büyük bir titizlikle yaklaşmanız gerekir. Pakistan vizesinin ilk aşaması olan bu form oldukça önemlidir. Gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekir. Okunaklı bir yazı stili kullanmak gerekir.
Form üzerinde kullanacağınız fotoğrafı çeşitli yapıştırıcılar kullanarak yapıştırmanız tavsiye edilir. Ancak bu işlem esnasında dikkatli olmak şarttır. Fazla yapıştırıcı kullanmak belgeye zarar verebilir.
Yapıştırıcı yerine ataş kullanmak da geçerli olur. Ancak ataş düşebilir. Fotoğraf belgeden ayrılabilir. Bu ihtimal olduğu için en doğru karar doğru miktarda yapıştırıcı ile fotoğrafı yapıştırmaktır.
Yazımızın sonuna Pakistan vizesi nasıl alınır sorularınıza yanıt bulacaksınız
Pakistan’a Vize Alma İşlemleri
Pakistan vizesi alırken iki ihtimal söz konusudur. Bunlardan ilki şahsen başvuru yapmaktır. İkincisi ise profesyonel bir acenteden destek almaktır.
Acenteler başvuru esnasında bir miktar ücret talep ederler. Ancak bireysel başvuru esnasında da çeşitli hatalar yapma ihtimali vardır.
Yapılacak küçücük bir hata dahi vizenin olumsuz bir şekilde sonuçlanmasına neden olabilir. Bu ihtimal bilindiği için bizim gibi bu alanda hizmet veren şirketlerden destek almanızı tavsiye ederiz.
- Vize alma işlemlerinin ilki Pakistan vizesi başvuru formu doldurmaktır. Bu form, Pakistan konsolosluğunca hazırlanır. İnternet sitesi aracılığıyla almak mümkündür.
- Vizenin önemli aşamalarından biri de vize türüne karar vermektir. Farklı vize türleri için başka başka evraklar talep edilir.
- Geçerlilik süresi devam eden pasaporta ihtiyaç vardır.
- Gerekli evraklar temin edildikten sonra konsolosluğa randevu talebinde bulunmak gerekir.
- Uçak bileti ve gerekli rezervasyonlar yapıldıktan sonra vize başvurusu için engel kalmamış olur.
- Konsolosluk tarafından belirlenen Pakistan vize ücreti de yatırıldıktan sonra geriye sadece beklemek kalır.
Pakistan’a giderken alınması gereken vize oldukça önemlidir. Ülkeye girmek için gerekli izin belgesinin bu vize olduğunu düşünebilirseniz. Herhangi bir adımın atlanması durumunda vize çıkmaz. Tüm sürecin başa alınması gerekir.
Pakistan’a Vize Alabilmek İçin Talep Edilen Belgeler
Vize başvuru evrakları, her zaman aynı değildir. Ancak herkesten talep edilen Pakistan vizesi için gerekli belgeler şunlardır:
- Çipi mevcut olan, güncel pasaport.
- Mimik hareketi bulunmayan, yüzün net olarak belirli olduğu fotoğraf.
- Talep formu.
- T.C. kimlik numarasının okunur olduğu kimliğin fotokopisi.
- Seyahat süresi devam ettikçe geçerli olacak sağlık güvencesi.
- Aylık geliri belli eden maaş bordrosu (son üç ayın olması gerekir.)
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de e devlet üzerinden alınıp teslim edilmelidir.
Bütün bu belgeler tam olarak teslim edilmezse vizenin alınması söz konusu olmaz. Ayrıca Pakistan vizesi evrakları yakın zamanda temin edilmiş olmalıdır. Eski zamana ait bir maaş bordrosu kabul edilmez.
Pakistan’a Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?
Pakistan asıllı ya da uzun zamandır Pakistan’da ikamet eden bir kişiyle Türk vatandaşı olan bir kişinin evlenmesi olası bir durumdur. Böyle bir durumda evlenen çift Pakistan’da yaşamak isterse Pakistan aile birleşimi vizesi almak durumunda kalır.
Aile birleşimi yapabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Başvuru esnasında da asıllarının ve fotokopilerinin verilmesi gereken belgeler vardır. Bu belgeler şu şekilde sıralanabilir:
- Türkçe kullanılarak yazılan başvuru belgesi. (Bu belgede evli olan çiftten her ikisinin de imzası yer almak zorundadır.)
- Ülkemiz kanunlarına göre rüştünü tamamlamış olmak. (18 yaşını doldurmuş olmak.)
- Geçerlilik süresi 12 aydan daha uzun olan pasaport.
- Evlenme cüzdanının uluslararası geçerliliğinin olması gerekir. (Bir kopyası büyükelçilik tarafından alınacaktır.)
- Türkiye’den gidecek taraf için Pakistan’dan alınan oturum iznini gösteren belge.
- Taraflardan ikisine ait önceki evlilik bilgisi.
- Herhangi biri ya da ikisi de daha önce evlendiyse evliliklerini sonlandırma gerekçeleri istenir. Eğer bu gerekçe ölüm ise belgelendirilmesi gerekir.
- Güncelliğini yitirmiş pasaport varsa onun da bir kopyası gereklidir.
- Çiftlerin önceki evliliklerinden olan çocukları varsa ya da evlat edindikleri bireyler varsa bu kişiler hakkında da gerekli belgeleri sunmaları gerekir.
- Nikah kıyılması ülkemizde olduysa nikah başvurusunu gösteren belge.
- Çiftin doğum kayıt örnekleri de gerekli belgeler arasındadır.
Burada sayılan belgelere ek olarak konsolosluk ek evrak talep etme hakkına sahiptir. Ayrıca zaman zaman konsolosluk tarafından gerekli belgelerde değişiklik olur.
Firmamızın bu değişiklikleri yakından takip etmek gibi bir sorumluluğu vardır. Pakistan vize başvurusu yaparken bizimle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
Pakistan’a Ticari Vize Hangi Durumlarda Gereklidir?
Pakistan’a alınacak vizeler, hangi amaçla alınırsa sadece onun için geçerli olur. Örneğin turist vizesi alırsanız o vizeyi ticarette kullanmanız söz konusu olamaz.
Aldığınız vizeyi başvuru esnasında bahsettiğiniz esasa uygun kullanmazsanız vizeniz iptal edilir. Uzunca bir sürede Pakistan’a vize almanız mümkün olmaz. Bu nedenle eğer ki Pakistan’da bulunan bir şirketle ticari ilişkide bulunacaksanız Pakistan ticari vize almanız gerekir.
Bu vize türünü alabilmeniz için vize evraklarına ek bazı belgeler hazırlamanız gerekir. Bu belgeler:
- Pakistan’da yer alan firmadan size gönderilen davet mektubu,
- Şirketinize özel olan;
- Faaliyet belgesi,
- İmza sirküsü,
- Ticaret sicil gazetesi gibi evrakların birer kopyası.
- Ticaret ve sanayi odasından şirketinizin kaydını belli eden resmî belge.
- Vizeyi kullanan kişi şirket çalışanı ise izinli olduğunu gösteren dilekçe.
- Hizmet döküm belgeleri.
Bu sayılan belgeler ekleme hakkı her zaman Pakistan konsolosluğu tarafından mevcuttur.
Pakistan’a Vize Ücretleri Yüksek Midir?
Vizelere başvuru ücretlerinin her zaman aynı olduğunu söylemek doğru olmaz. Ülkeden ülkeye ve vize türüne göre değişiklik gösterir.
Pakistan Türkiye’den vize istiyor mu diye sorulduğunda verilen cevap evet olmaktadır. Her vizenin de belirlenen kendi türüne ait olan bir ücreti bulunmaktadır. Ancak bu ücretler yüksek değildir.
Ticari vizeler 205 Euro olarak belirlenmiştir. Turistik vizelere uygun görülen ücret ise 170 Euro’dur.
Ziyaret vizesi için talep edilen Pakistan vize ücreti 2025 de turistik vize ücreti ile aynıdır. Yani 170 eurodur.
Ancak güncel evrensel covid-19 önlemleri dahilinde Pakistan vizeleri kaldırılmıştır. Yeniden vize alınmaya başlandığında yeni ücretlerin ne kadar olacağı bilinemez.
Vizesiz Pakistana Turistik Ziyaret Mümkün Mü?
Pakistan vizesi, bordo renkli pasaporta sahip bireyler için zorunludur. Bu vizenin başvurusunda çeşitli kolaylıklar da sağlanmıştır.
Bu imkân Pakistan tarafından bize 2019 tarihinde verilmiştir. Bu vize sayesinde bir ay içerisinde tek giriş hakkı bulunan vize alınır. Ancak vize alındığında üç ay yani 90 gün içerisinde kullanılması gerekir.
Kullanılmayan vizenin geçerliliği kalkar. Bu vize türü ticaret ve aile birleşimi vizelerinde geçerli değildir. Sadece pakistan turistik vize alırken e – vize kullanılır.
Klasik başvuruya göre e vize uygulaması oldukça kolaydır. Pakistan konsolosluğutarafından belirlenen birçok evrak bu tür vizede gerekli değildir.
Az belge ile başvuru yapmak mümkün olur. Yüz yüze hiçbir işleme gerek yoktur. Bu vize türü için de belirlenmiş bir ücret vardır. Belirlenen bu vize ücreti de online olarak yatırılır.
Pakistan’a Vize İçin Kullanılan Fotoğraf Ebatları
Pakistan vizesi için kullanılan her belgenin belirli prosedüre uygun olması gerekir. Pakistan vize fotoğraf ebatları için belirlenmiş ölçüler vardır. 3,4×4,5 mm’den farklı boyuta sahip olan resimler kabul edilmez. Başvuru esnasında uygun ölçüde fotoğraf sunmak şarttır.
Pakistan Vizesi Hakkında
Kişi sayfa içerisinde bulunan bilgileri okuyarak vize işlemleri hakkında detaylı bilgilere sahip olabilmektedir.
Pakistan Vizesi Nasıl Alınır?
Kişinin umuma mahsus pasaport sahipleri Pakistan biz işlemlerine tabi tutulmaktadır. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri ise Türkiye ve Pakistan arasındaki vize anlaşması gereğince 90 güne kadar Pakistan vizesi işlemlerinden muaf tutulmaktadır.
Ancak bu arada pasaporta sahip kişiler, Pakistan vize başvurularına vize merkezi aracılığı ile gerçekleştirebilme hakkına sahiptir.
Pakistan vize müracaatlarında bölge ayrımı olmaksızın Ankara Pakistan vize işlemleri vize merkezi Ankara şubesinde, İstanbul ve çevresi illerinde ikamet edenlerin ve merkezi İstanbul aracılığı sayesinde Pakistan dış temsilciliklerine başvuru evraklarını iletmeleri gerekmektedir.
Pakistan vizesi adına talep edilen gerekli evrakları kişi göndermeden önce temsilcilikler ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Biz evrakları güncellenebilmekte ya da kişiye özel evraklar talep edilen Pakistan vize işlemlerinde Pakistan ticari ya da Pakistan aile ziyareti vizesi başvurularında bulunmak isteyen kişiler ilgili kişi ve kurumdan gönderilen davetiye belgesi ile başvuru yapmaktadırlar.
Konsolosluğun turist vizesi adına Pakistan’daki turizm firmalarından davet mektubu talep etmektedir. Davetiyesi bulunmayan başvurular ise kabul edilmemektedir. Kişinin başvuruda bulunmuş olduğu Pakistan vize türüne göre davetiyeyi nereden temin edileceğine dair bilgiyi de bize Merkez temsilciliklerinden öğrene bilmektedir. Seyahat nedenle uygun hisse türünün gerektirdiği evraklarla ilgili yazıları okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Pakistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
İngilizce dilinde hazırlanmış olan vize talep dilekçesi, vize başvuru formu büyük harflerle doldurmuş İngilizce Pakistan yazı formu, Kişinin iki adet güncel biyometrik fotoğrafı, davetiye, ticari vize adına görüşme de bulunacak firmadan gönderilmiş olan davetiye, uçak ve otel bilet rezervasyonlarını fotokopi çıktısı.
Pakistan Vize Başvuru Formu nasıl Doldurulur?
Pakistan ülkesinin ne zaman başvuru formu, konsolosluk tarafından hazırlanmış olan resmî bir formdur. Bu nedenden dolayı bu formu doldururken kişinin oldukça dikkatli olması gerekmektedir. Pakistan vize başvuru formu Konsolosluğun başvuru yapan kişi hakkında bilgi edinmesini sağlamaktadır. Akabinde önemi oldukça büyüktür.
Bunun yanı sıra Pakistan konsolosluğuna vize müracaatında bulunulan kişi resmî bir belge niteliği taşımasından kaynaklanarak bilgilerin yanlış ya da doğru olmaması durumunda vize sonucunda olumsuz bir etki rol oynamaktadır.
Pakistan Konsolosluğu’nun talep ettiği başvuru formu, büyük harflerle ve net bir şekilde okunaklı olacak bir biçimde doldurulmalıdır.
Düzenlemeli ve gerekli bölümleri istenmekte olan talep edilen bilgiler doğru bir şekilde yazılmalıdır. Pakistan vizesi formunun İngilizce ve Türkçe dillerinde hazırlanması gerekmektedir. Bu nedenden kaynaklanacak her iki dilde de doldurulabilir fakat unutulmamalıdır ki Pakistan vize talep dilekçesi yalnızca İngilizce dilinde yazılmaktadır. Pakistan vize formunda verilmiş olan bilgiler kimlik ve pasaporttaki bilgiler ile uyumlu olmalıdır.
Pakistan vizesi başvuru formunu doldurur iken son derece dikkatli olunmasını tavsiye edilmektedir. Hata yapıldığı zaman yeni formu özenle doldurup iletilmesi gerekmektedir. Kişinin Pakistan vizesi başvuru formuna dair merak ettiği her şey merkezi aracılığı ile bilgilendirilmektedir. Bize merkezi kişi ile şahsen gerekli evrakların düzenlemesini yapmaktadır. Merkezde bulunan tecrübeli ve profesyonel ekip yardımı ile formlar doldurulur.
Pakistan Vizesi Kaç Günde Sonuçlanmaktadır?
Pakistan vizesinin kaç günde çıkmasının yanıtı vize talebine göre değişebilmektedir. Ancak, evrakların doğru bir şekilde hazırlanması ve dosyanın teslim edilme tarihinden itibaren üç ila beş gün içerisinde bize sonuç kararı sağlanmaktadır. Ancak Konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak bu sürede değişiklikler meydana gelebilmekte.
Pakistan Vizesi Ücreti 2025 Ne kadar Oldu?
Vize Süresi | Vize Tipi | Toplam Ücret |
3 Ay / 30 Gün | Turistik | 170 USD |
3 Ay / 30 Gün | Evraksız – Turistik | 300 USD |
3 Ay / 30 Gün | Ticari | 205 USD |
3 Ay / 30 Gün | Evraksız – Ticari | 300 USD |