Rusya’da Evlenmek
Rusya’da evlenmek isteyen çiftlerin, bunun için her ülke adına da belirli şartları karşılaması gerekir. Rusya vatandaşının ayrı Türk vatandaşının ise ayriyeten bilmesi gereken vize süreci yer edilir. Her iki ülkenin de vize sürecinde yasal olarak istediği nitelikler karşılandığı takdirde, herhangi bir problem oluşmaz.
Rusya’da Evlenmek
Rusya vatandaşı olan birisiyle evlilik gerçekleştirilmesi sonrasında Rusya aile birleşimi vizesi alınır. Rusya aile birleşimi vizesi diğer bir ifade ile Rusya’da evlenmek isteyen çiftin evlilik süreci sonrasında da halen Rusya’da ikamet ettiğinin bir göstergesidir.
Bunun için aile birleşimi vizesi alındığı gibi oturum izni de gereklidir. Uzun süreli konaklama talep edilmesi doğrultusunda, gerekli müracaat yerlerine bu durum belirtilirse Rusya aile birleşimi önerilir. Burada belirli iş ve işlemler bulunur.
Aynı zamanda teslim etmeniz gereken evraklar da eksiksiz ve herhangi bir problem olmayacak şekilde gerekli yerlere teslim edilmelidir. Hem Türkiye, hem de Rusya için aile birleşimi vizesinde belirli bir süreçtir. Burada ilk olarak nikah işlemleri yapılmalıdır. Nikah Rusya’da olacaksa Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçip, evliliğin Rusya Konsolosluğu tarafından herhangi bir engel görülmediği belirtilmelidir. Bu sebep doğrultusunda Rusya aile birleşimi vizesi alınır. Rusya aile birleşimi vizesi ile birlikte Rusya’da evlenmek isteyen çiftlerden Rus vatandaşı olan kişi, evrakları temin etmelidir. Bu evrakta Rusya Konsolosluğu, Rusya büyükelçilik ya da Rusya Büyükelçiliği tarafından görevlendirilmiş belirli diplomatik müdürlükler tarafından temin edilir. Rusya’da evlenmek, çeşitli işlemler istenilen düzeyde yapıldığı takdirde herhangi bir zorlayıcı yanık bulunmaz.
Rusya Vatandaşı İle Evlenmek
Rusya vatandaşı ile evlenmek için her iki çiftin de ayrı ayrı evrakları toparlaması gerekiyor. Rus vatandaşı ayrı Türk vatandaşının ise ayrı temin etmesi gereken belirli belgeler bulunur. Türk vatandaşı için bu belgeler şu şekildedir;
- Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı
- Belediyenin tarafınızdan istediği sayıda fotoğraf, bu fotoğrafın güncel olması önemli bir detaydır.
- Sağlık raporu ve bu sağlık raporunda aile hekimi tarafından onaylı bir şekilde evrak dosyası içerisinde bulundurulması gerekir.
Rusya vatandaşının temin etmesi gereken evraklar ise şu şekildedir;
- Kimlik
- Pasaport
- Rus vatandaşı olduğuna dair bir ispat niteliği taşır.
- İşlemleri tam bir şekilde halledilmiş, herhangi bir sorun hata olmayan vize
- Güncel olarak bulunan fotoğraf, başvurulan belediye tarafından sizden ne kadar fotoğraf istenilmişse o adet de bulunmalı.
- Bulaşıcı bir hastalık olmadığına dair onaylı bir şekilde bulunan sağlık raporu
- Evlenme için ehliyet, Rus vatandaşının Türk vatandaşı ile evlenmesini dair herhangi bir durumun olmadığına dair onay niteliği taşır.
- Bekarlık belgesi de Rus vatandaşının bulundurması gereken belgeler içerisindedir.
- Rus vatandaşı kişinin başka biriyle evlenmediğini dair bulundurması gereken ehliyet belgesi olarak yer edilir.
- Doğum belgesi de, Rusya’da yaşadığına ve Rus vatandaşı olduğuna dair bir belgedir.
Belgelerde ıslak imza gerekiyorsa, kesinlikle ıslak imzalı olmalı. Onaylanmış belgeler ayrı bir şekilde evrak dosyası içerisinde bulundurulmalı. Ve Rus vatandaşının kendi Rusya Konsolosluğu tarafından istenilen evrakları da kişisel olarak dosyada bulundurulduğu takdirde süreç tamamlanır.
Rusya’lı Biriyle Evlenmek
Rusyalı biriyle evlenmek için evlilik işlemleri çeşitli aşamalarda gerçekleşir. Rusya vatandaşı ile Rusya’da evlenmek isteyen kişi, Rusya makamları tarafından verilen oturum izni alması gerekir. Burada Türkiye’de bir evlilik olacaksa Türk konsolosluğu ile Rus vatandaşının iletişime geçmesi gerekir. Hem Türkiye, hem de Rusya’da yapılması gereken belirli işlemler bulunur.
Rusyalı biriyle evlenmek ve sonrasında yaşamına Rusya’da devam etmek isteyen Türk vatandaşı, oturum iznini Rus konsolosluğu ya da Rus Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilmelidir. Ya da Rusya’daki göçmenlik ofisinde, Rusya’ya resmi giriş yapıldıktan sonra oturum izni ile ilgili belirli başvurular yapılabilir.
Buradaki oturum izni uzun süreli ya da kısa süreli olarak değişkenlik gözetir. Yalnızca balayı tatili Rusya’da olacaksa, turizm amaçlı bir turist vizesi alınabilir. Fakat Rusya’da uzun süreli olarak ikametgah edilecekse, D tipi vize aile birleşim vizesi ile birlikte tercih edilebilir.
Rusya Vatandaşı İle Evlilik
Rusya vatandaşı ile evlilik için belirli gereken evraklar bulunur. Bu evraklarla birlikte ek evraklarda, Rusya Konsolosluğu’nun yasal olarak ülke şartları içerisinde gerekli olan belirli evraklardır. Rusya vatandaşı ile evlilik sürecinde ki evraklar eksiksiz, sorunsuz ve yasal olarak şartlara uygun şekilde Rusya’da bulundurulmalıdır. Burada Rusya vatandaşı evraklarını ayrı olarak hazırladığı gibi Türk vatandaşının da Rusya’da evlilik yapacağını dair belirli evrakları hazırlaması gerekir. Aile birleşimi vizesi herhangi bir ülke vatandaşı ile evlilik geçirilecek olan kişilerin alabileceği vize türüdür. Tercihan evlilik vizesi de alınabilir. Ancak evlilik vizesi diğer bir ifade ile aile birleşimi vizesidir.
Turist Vizesi İle Rusya’da Evlilik
Rusya’da evlenmek için müracaatta bulunan çiftler sonrasında balayı tatilini de Rusya’da gerçekleştirmek isteyebilir. Rusya’da evlenip, sonrasında tatili de Rusya’da yapmak isteyenler turist vizesi alabilir. Burada turizm amaçlı bir seyahatte gerçekleşir. Ancak evraklar ya da vize işlemleri, turizm amaçlı olarak sağlanır. Fakat yalnızca evlilik amaçlı bir Rusya ziyareti gerçekleşecekse turist vizesiyle Rusya’da evlilik önerilmez. Burada aile birleşimi vizesini tercih etmelisiniz. Böylelikle sınırda ya da Rusya’da ikametgah edilen süreç boyunca herhangi bir problem yaşanılmaz.
Rusya Evlilik Vizesi
Rusya evlilik vizesi Türk vatandaşın, Rus vatandaşla evlilik gerçekleştirmeleri üzerine verilen vize tipidir. Evlilik vizesi, aile birleşimi vizesiyle aynı niteliği taşır. Aile birleşimi vizesi alınarak mevcut evlilik vizesi yerini tutabilir. Burada vize içerisinde çeşitli evraklar bulundurulmalıdır. Bunlar;
- Pasaport
- Evlenme dairesi tarafından verilen medeni hali gösteren her iki taraf için de belge
- Çocuk var ise çocukların yurtdışına çıkabilmelerin için izin verilen belge
- Nikah işlemleri için talep edilen belgeler ya da bunun gibi etmenlerdir.
Rusya’da evlenmek için bir müracaatta bulunmuşsa, Rusya büyükelçilikleri ya da Rusya konsoloslukları tarafında evlilik vize işlemlerinin tamamlanması gerekir. Burada tercihan aile birleşimi vizesi de alınabilir. Aile birleşimi vizesi ile birlikte Rusya’da evlilik hem de uzun süreli olarak seyahat de gerçekleştirilmiş olunur. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi güncel şekilde birlikte diplomatik müdürlüklerden edinebilirsiniz.
Rusya’da Düğün
Rusya’dan evlenmek için müracaatta bulunan çiftler, düğününü de Rusya’da gerçekleştirebilir. Rusya’da düğün için her iki tarafında misafirleri katılım gösterebilir. Türkiye’den Rusya’ya düğün amacıyla bir seyahat gerçekleştirilecekse vize işlemlerinin yapılması gerekir. Yalnızca davetli olarak gidileceği için kişinin kendisine ait bir pasaportu varsa bu pasaportla seyahat gerçekleştirebilir.
Fakat pasaportun süresinin halen devam ettiği önemli bir detaydır. Pasaportu bulunmayan kişiler, Rusya ziyareti için tercihen turist amaçlı bir vize tercih edebilir. Tercihen de aile birleşimi vizesi ile Rusya’da bulunan düğüne davetli olarak katılması mümkündür.
Burada uzun süreli ya da kısa süreli olarak, dönemsel vizeler farklılık gözetir. Rusya’da davetli olarak katılıp, halen ikametgah edilecekse D tipi vize tercih edilmelidir. Fakat yalnızca düğüne davetli olarak katılıp tekrardan dönülecekse, kısa süreli vize tipi uygun görülür.