Whatsapp ile Ulaşın
Almanya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Schengen vizesi kapsamında, maksimum 90 günlük alınabilen, kısa süreli (C tipi) vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür. İlk başvuruda bu süre en fazla 30 gün olarak verilmektedir.

Nereye Başvurulur: Bu vize için Büyükelçilik veya Konsolosluğa başvurmak mümkün değildir. Başvuruların  yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir: DETAYLI EVRAK LİSTESİ İÇİN

Schengen Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.

Schengen Vize Talep Dilekçesi: Almanca doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Davetiye: Posta yoluyla temin edilmiş, Almanya belediyesi onaylı davet yazısının aslı ve fotokopisi.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35x45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır. Güncel mevduat tutarı minimum 4.000 TL olmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 30-90 gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Almanya vize başvuruları en erken 7 en geç 28 günde sonuçlanmaktadır.



Yorum Yap

Diğer Vize İşlemleriyle İlgili Sorular