Whatsapp ile Ulaşın
Almanya Transit Vizesi İçin Gerekli Evraklar

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Seyahat sırasında üçüncü bir ülke üzerinden aktarmalı geçiş yapılacaksa istenilen bir vize türüdür.  Almanya´da bir havalimanında pasaport kontrolünden geçmeden aktarma yapmak sadece Frankfurt/Main ve Münih Havalimanlarında ve belirli zamanlarda da Hamburg, Düsseldorf, Köln-Bonn ve Berlin-Tegel Havalimanlarında yapılabilmektedir. Bunun dışında transit vize alma zorunluluğu vardır.

Transit vize A Tipi ve C Tipi olmak üzere iki çeşittir.

Havaalanında terminal değişikliği nedeni ile uluslararası transit alanı terkedilmeyecekse transit vize alınması gerekir.

Havaalanında terminal değişikliği nedeniyle uluslararası transit alanın terk edilip pasaport kontrolünden geçilmesi  gerekiyorsa Schengen vizesi alınması gerekmektedir.

Nereye Başvurulur: Bu vize için Büyükelçilik veya Konsolosluğa başvurmak mümkün değildir. Başvuruların  yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir: DETAYLI EVRAK LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Schengen Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.

Schengen Vize Talep Dilekçesi: Almanca doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Davetiye: Posta yoluyla temin edilmiş, Almanya belediyesi onaylı davet yazısının aslı ve fotokopisi.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35x45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır. Güncel mevduat tutarı minimum 4.000 TL olmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Esas Gidilecek Ülkeye Ait Giriş Belgesi: Gidilecek ülkeye ait vize veya ikamet izni gerekmektedir. Gidilecek ülkenin vize uygulamadığı durumlarda o ülkeye giriş yapma hakkının bulunduğunu gösteren belgelerin ibrazı gerekmektedir.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 30-90 gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Almanya vize başvuruları en erken 7 en geç 28 günde sonuçlanmaktadır.

 

 



Yorum Yap

Diğer Vize İşlemleriyle İlgili Sorular