Almanya Vize Başvuru Rehberi: Vize Nasıl Alınır? - Eraytur
Almanya Vizesi

Almanya Vize Başvuru Rehberi: Vize Nasıl Alınır?

Almanya vizesi için 2022 yılında güncellenen vize başvurusuna dair tüm bilgilere bu sayfada ulaşabilirsiniz.

Bu en yeni rehber’de Almanya vize başvurusu hakkında tüm güncel bilgilere erişebileceksiniz.

  • 2022 yılı Almanya yeni evrak listesi
  • 2022 yılı Almanya konsolosluk ve aracı kurumlara ait vize ücretleri
  • Almanya yeni vize formu ve çok daha fazlası

Almanya’ya Gitmek İçin Vize Gerekli Mi?

Almanya, vize isteyen ülkelerden biridir. Ancak bazı pasaport türlerine kısıtlı olarak ülkeye pasaportsuz girmeye izin vermektedir. Bu pasaport türleri; Yeşil Pasaport, Siyah Pasaport ve Gri Pasaporttur. 180 günlük bir giriş talebinde 90 güne kadar pasaportsuz giriş yapılabilmektedir.

  • Bordo Pasaport sahipleri için ise herhangi bir ayrıcalık bulunmamaktadır.
  • Almaya vizesi almamak için bir özel durum daha vardır. Schengen vizesi olan kişiler, Almanya’ya girerken vize almak zorunda değildir.

Resmi adı Almanya Federal Cumhuriyeti olup, konumu orta Avrupa da bulunmaktadır. Yönetim biçimi parlamenter Cumhuriyettir. Yüz ölçümü toplam 357.386 kilometre karedir.

Eyaletler halinde 14 parçaya ayrılmıştır ve 2 serbest şehirden oluşur. Bu ülkenin yüz ölçümü Almanya’nın yüz ölçümü en büyük şehri ve başkenti Berlin’dir. Berlin’den sonrak diğeri en büyük şehirleri Hamburg, Münih, Köln, Stuttgart ve Frankfurt’tur.

Dünyanın en büyük 3.ekonomisine sahiptir. Almanya Amerika’dan sonra en çok göç alan 2.ülkedir. Nüfusu toplamda 84 milyondur. AB Ülkeleri arasında en çok ziyaret alan 2.ülkedir.

Almanya vize başvurusu

Almanya Vize Başvurularını Kabul Ediyor Mu?

  • Almanya umuma mahsus yani bordo rengi olan pasaportlar için vize ister. Ancak hususi (yeşil) pasaport, hizmet(gri) pasaport ve diplomatik pasaport sahiplerinin 180 gün gibi bir süre içerisinde 90 günlük bir zaman için vize istemez. Ve bundan dolayı vizesiz girişe izin verebilir.
  • Aynı zamanda Almanya bir Schengen ülkesi olduğu için, Almanya seyahatinde giriş için kullanılacak pasaport için önceden alınmış Schengen vizesi bulunuyorsa giriş için Almanya vizesi almaya gerek yoktur. Schengen geçerli olup giriş iznini sağlayacaktır.

Almanya Seyahatinde Kullanılan Vize Çeşitleri

Süreli Almanya vizesi, C tipi ve D tipi olmak üzere ikiye ayrılır.

C tipi vize, kısa sürelidir.

Maksimum 90 günlük işler için kullanılır. Aile Ziyareti Vizesi ve Ticari Vize, C tipi vizesine örnek olarak verilebilir.

  • Almanya 90 gün altı kalışlı kısa süreli vize (C tipi vize): Ülkede bulunma süresi 90 günü geçmeyen ziyaretçilerin aldığı vize türüdür. Schengen vizesi C tipi vize türüdür. Bu vize tipine Almanya turistik vizesi, Almanya ticari vizesi ve Almanya aile ziyaret vizesi dahildir.

D tipi vize, uzun sürelidir.

Minimum 90 günlük işler için kullanılır. Ülkeye yerleşmek için D tipi vize alınmalıdır. Başvurular, Alman Büyükelçiliklerinden ve Konsolosluklarında yapılır. Çalışma Vizesi ve Erasmus Vizesi, D tipi vizesine örnek verilebilir.

  • Almanya uzun süreli ulusal vize (D tipi vize): Almanya sınırları içerisinde aralıksız olarak 90 günden fazla bulunacak kişilerin alması gereken vize türüdür. Bu vize ikamet etmek için verilir. Uzun süreli bir vize türü olduğundan bu vizenin başvurularını vize merkezleri yerine Almanya başkonsoloslukları ve Büyükelçilikleri almaktadır. Almanya aile birleştirme vizesi, Erasmus vizesi ve çalışma vizesi dahildir.

Almanya seyahati sırasında giriş yapacağınız amaç ve süresi ne ise şartları farklı olarak amaca uygun şekilde vize alabilirsiniz. Amacına göre değişiklikler göstermektedir.

Ülkeye giriş amacına göre vizeler aşağıdaki gibidir:

  • Almanya Ticari Vizesi: En çok kullanılan vizelerden biridir. Fuar ziyaretleri ve iş seyahatleri gibi sebeplerden dolayı ülkeye giriş yapmak isteyen kişiler, bu vize çeşidini kullanmalıdır. İş ziyareti veya fuar ziyaretleri gibi nedenlerle Ülkeye giriş yapacak insanların alması gereken vize türüdür.
  • Almanya Turistik Vizesi: Ülkeye gezmek, tatil yapmak ve eğlenmek için gelenle, bu vize çeşidini çıkarmalıdır. Eğlence, tatil, turistik gezi gibi amaçlarla Almanya’ya seyahat etmeyi amaçlayan insanların alması gereken vize türüdür.
  • Almanya Transit Vizesi: Almanya üzerinden başka bir ülkeye gitmek isteyenler için yapılmış vize çeşididir. Başka bir ülkeye giderek Almanya üzerinden veya buradan aktarma yapacak insanların alması gereken vize türüdür. Bir diğer farklı bilinen ismi ise A tipi vizedir.
  • Almanya Aile Ziyareti Vizesi: Almanya’da yakınları bulunan kişiler, bu vize çeşidini almak zorundadır. Burada bulunan aile bireylerini, arkadaşları veya akrabaları görmek için gelen insanların alması geren vize türüdür.
  • Almanya Yatırımcı Vizesi: Almanya’da yaşamak, iş kurmak ya da yatırım yapmak isteyenler bu vize çeşidini almalıdır. Almanya yatırım vizesi ayrıca oturma izni olarak da kabul edilmektedir. Almanya’da iş kurmak veya olan bir işini yatırım yaparak yeni sahalar bulup büyütmek isteyen kişilerin alacağı vize türüdür. Aynı zamanda oturma izni de veriliyor.
  • Almanya Aile Birleşimi Vizesi: Bu vize, iki amaç için kullanılabilir. İlki kişi Almanya’da yaşıyor, ancak reşit olmayan çocukları Türkiye’de yaşıyorsa çocuklarını yanına almak için bu vize türünü almalıdır. İkincisi ise Türkiye’de yaşayıp Almanya’daki ailelerin yanına yerleşmeyi düşünen kişiler, bu vizeyi almak zorundadır. Bu vizenin kullanılmasının iki çeşidi vardır. Birincisi; Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya’da yaşayan ailenin yanına yerleşirken alacağı vizedir. İkincisi ise; Kişi eğer Almanya’da yaşıyor ve 18 yaşını doldurmamış çocuklarını yanına almak istiyorsa bu vizeye başvurmalıdır.
  • Almanya Erasmus Vizesi: Türkiye’deki herhangi bir üniversitede okuyan, ancak kısa süreliğine Almanya’daki bir üniversitede okumak isteyen öğrenciler, bu Almanya vizesi çeşidini almalıdır. Kısa süreli Ülkeler arası öğrenci veya personel değişimi gibi projelerde alınması gereken vize türüdür.
  • Almanya Çalışma Vizesi: Çifte vatandaşlığı bulunmayan ve Almanya’da çalışmak isteyen kişilerin alması gereken vize çeşididir. Ancak bu vize çeşidi için Almanya’daki herhangi bir firma ile anlaşma yapılması gerekir.
  • Almanya Dil Okulu Vizesi: Bu vize çeşidini en az 90 gün Almanya’da dil eğitimi alacak kişiler almalıdır. Bunun yanında Yoğunlaştırılmış Dil Okul Vizesi de bulunmaktadır. Bunun için haftalık ders saatinin minimum 18 olması gerekir. Dil kursu 90 günü aşmayan kişilerin ise Schengen vizesini alması yeterlidir. Almanya’da dil eğitimi almak isteyen kişilerin başvuracağı vize türüdür. 90 günden az veya 90 günden fazla olan eğitimler için ikiye ayrılmıştır. 90 günden az sürecek eğitim için sadece Schengen vizesi yeterli olacaktır. Ancak bu eğitim süresi 90 günden fazla ise Almanya dil okulu vizesini alması şarttır. Bu vizeyi almak isteyen kişinin haftalık alacağı minimum ders saati 18 saat olarak belirlenmiştir. Dil eğitimi alacak insanların alacağı vize türüdür.
  • Almanya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi: Ülkedeki sportif ve kültürel faaliyetlerden yararlanmak isteyen kişilerin alması gereken vize çeşididir. : Almanya sınırları içerisinde herhangi bir kültürel etkinliğe veya sosyal etkinliğe katılacak kişilerin alması gereken vize türüdür.
  • Almanya Şoför Vizesi: Yük taşımacılığı yapan kişilerin alması gereken vizedir. Ancak bu vizeden yararlanmak için taşıma işleminin en az bir gün olması ve firmanın Almanya’ya bağlı olması gerekir. Almanya da bulunan bir şirkette çalışan ve yük taşıyan sürücülerin, yaptıkları taşıma işi 3 günden uzun sürecekse almaları gereken vize türüdür.

Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Almanya vizesi başvurusu yapmadan önce vize için gerekli belgeler eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. Almanya’da 90 günden fazla kalınacaksa vize başvurusu, Alman Büyükelçiliğine ya da Konsolosluğuna başvuru yapılmalıdır. Buralarda vize başvurusu için randevu almak zorunludur.
  • Randevu alırken başvuru süresine dikkat etmek gerekir. Bazı durumlarda başvuru onayı uzun sürer. Bunun için Almanya’ya gitmeden 1-3 ay içerisinde başvuru yapmak büyük avantaj sağlar. Randevuya zamanında gidilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yeniden randevu almak zorundadır.
  • Almanya vize ücretleri, vize çeşidine göre farklılık gösterir. Ücretler, tüm ülkeler için aynıdır. Ancak her sene bazı vize ücretlerinde değişiklik olabilmektedir.
  • Son olarak başvuru sırasında sorulan sorulara doğru cevap vermek ve vize çeşidini belirlemek gerekir. Bunlar, başvurunun onaylanmasına yardımcı olur.
  • Almanya vizesinin başvurusu, belgeler incelendikten ve kişi hakkında araştırma yapıldıktan sonra cevaplanır. Bu süre genellikle 7-12 gündür. Bazı durumlarda 1 ayı bulabilmektedir. Başvuru süresini etkileyen en önemli unsur, vize talep yoğunluğudur. Gerekliği incelemeler yapıldıktan sonra onay ya da ret cevabı verilir.
Almanya vize başvurusu için güncel hazırlanan rehbere https://www.eraytur.com/almanya-vize/ adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Almanya vizesi alabilmek için vize noktaları, Almanya başkonsolosluğu veya Almanya büyükelçiliğine başvurular yapılabilir. Uzun süreli vize başvurusu ise Başkonsolosluklara veya Büyükelçiliklere başvurulmalıdır.
  • Kısa süreli bir vize başvurusu için Almanya hükumeti tarafından yetkilendirilmiş vize başvuruları merkezlerine başvuru yapılabilir. Başvurular için öncelikle randevu alınması gereklidir. Başvuru yapacağınız merkez yoğunluk yaşayabilir.
  • Yoğun zamanlarda vize onay süreniz uzayabilir bu yüzden vize başvurunu randevunuzu ziyaret tarihinden en az 1 ay önce almalısınız. En çok 3 ay öncesinden almalısınız. Sorunsuz bir şekilde onay süreci için bu zorunludur.
  • Randevu alan kişinin, randevu aldığı tarihte ve saatte başvuru yapacağı merkezde olması önemlidir. Vize başvuru işlemleri randevu sistemiyle yürütüldüğü için biraz uzak bir zaman olabilir. Vize başvurusu için öncelikle alınmak istenen vizenin türü belirlenmeli ve gerekli evraklar hazırlanmalıdır.

Almanya vizesi için gerekli evraklar şu şekildedir:

  • Vize başvuru formu (Hem Türkçe hem de Almanca olacak. 2 farklı dilde)
  • Vize talep dilekçesi (2 dilde)
  • Seyahat süresi bitmesine rağmen 3 ay süresi daha bulunan ve 2 sayfası boş olan bir pasaport.
  • 3,5-4,5 cm boyutunda 2 adet ve geriye dönük 3 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Vatandaşlık işleri genel müdürlüğü tarafından hazırlanmış vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Maddi durumu gösteren maaş bordrosu
  • Aktif olarak kullanılan banka hesabının 3 aylık işlem dökümü
  • Var ise tapu, ruhsat vb. Belgeler
  • Aktif olarak çalışılan kuruma dair belgeler veya vizeye başvuran işveren ise vergi levhası
  • Teminatı 30.000 Euro olan bir seyahat sağlık sigortası poliçesi
  • Seyahat belgeleri ve kalınacak yerin adresini gösteren belgeler
  • Vize süresi bitimin de Türkiye’ye geri döneceğini ispatlayan belgeler
  • Kişinin öğrenci belgesi, varsa diploması, transkripti,
  • Eğitim masraflarını karşılayacağına dair teminat belgesi
  • Almanya’da çalışılacak şirkette yapacağı görevi ve Almanya’daki masraflar için firmanın vereceği belgeler
  • Almanya’daki aileden davetiye veya istek mektubu
  • İş kurulacaksa, kurulacak işe dair belgeler
  • Dil öğrenim ve kurs katılım belgesi
  • İstenilen gerekli evraklar başvurulan vize türüne göre değişiklik gösterecektir.
  • Bu belgelerin istenilen vize türüne göre eksiksiz bir şekilde hazırlanması gereklidir. İstenilen belgelerin yanı sıra başvuran kişilerin parmak izi gibi biyometrik işlemi yaptırması önemlidir. Bazı mecburi sebeplerden dolayı biyometrik işleminden muaf kişilerde bulunmaktadır.

Bunlar şu şekildedir;

  • 2 yaş altı çocuklar
  • Almanya ya resmi seyahatte bulunacak Ülke ve Hükümet temsilcileri
  • Siyasi liderler
  • Fiziksel olarak parmak izi vermeye engel teşkil eden engelli raporu
  • Son 5 yıl içinde schengen vizesi almış kişiler (Bu esnada biyometri işleminden geçmiş olmak. Kayıtlar 5 yıl süre ile saklanır).

Tüm işlemlerin sırayla eksiksiz bir şekilde yapılmasının ve gerekli istenilen evraklar teslim edilmesinden sonra 15-20 iş günü aralığında Almanya vizesi çıkmaktadır.

Vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklar için vize çeşidine göre vize noktasına başvurulmalıdır.

Almanya vizesi için yeni yılda belirlenen evrak listesine https://www.eraytur.com/almanya-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Almanya Vize Başvurusu İçin Alınan Ücretler Nedir?

Almanya Vize ücreti belirlenirken istenilen vize türü ve gerekli evraklara göre belirleniyor. Vize işlemleri sırasında 6 yaş ve altı çocuklar için vize ücreti talep edilmiyor.

Vize ücretleri Almanya Başkonsolosluğunun kriterlerine göre harç ücreti ve Konsolosluğun belirlediği temsilcilerin koyduğu ücretleri 120 euro içerir.

Kısa süreli yani Almanya schengen vizesi ücreti diğer vize çeşitlerinden farklılık gösterebilir. Aile ziyaret vizesi, ticari vize ve uzun süreli D tipi vizeler arasında ücret farkı söz konusudur.

Ayrıca vize başvurunuz sırasında size yardımcı olacak ve size danışmanlık yaparak yol gösterecek kişinin ücreti de 30 euro olarak belirlenmiştir.

2022 yılı güncel vize hizmet bedeli şu şekildedir:

Not: 2022 tarihinde harç bedelleri üzerine 20 euro zam gelmiştir.

  • Turistik vize ücreti: 120 euro olarak belirlenmiştir.
  • Ticari vize ücreti: 120 euro olarak belirlenmiştir.
  • Aile ziyaret vizesi ücreti: 120 euro olarak belirlenmiştir.
  • Kültürel ve sosyal vize ücreti: 120 euro olarak belirlenmiştir.
  • Eğitim vizesi ücreti: 120 euro olarak belirlenmiştir.
  • 6-12 yaş arası vize ücreti: 30 euro olarak belirlenmiştir.
Almanya vize ücretleri yeni yıl ücret tablosuna https://www.eraytur.com/almanya-vize-ucreti/ sayfasından ulaşabilirsiniz..

Almanya Konsolosluklar

Almanya İstanbul Başkonsolosluk binası Taksim’de bulunmaktadır. Başkonsolosluk çalışma saatleri ise ;Pazartesi – Perşembe :  07.30 – 16.00 / Cuma:  07.30 – 13.00

Almanya Başkonsolosluğu İstanbul Schengen Vize Bölümü

Pazartesi – Perşembe :  07.15 – 16.00 / Cuma:  07.15 – 13.00

Almanya Başkonsolosluğu İstanbul Almanya Ulusal Vize Bölümü Çalışma Saatleri

Pazartesi – Cuma: 08.00 – 12.00 saatleri arası

Almanya Başkonsolosluğu İstanbul Pasaport Bölümü

Pzt – Per 13.00 – 15.00 saatleri arası

Diğer yetkili konsolosluklar ;

  • Ankara Büyükelçiliği
  • İzmir Başkonsolosluğu
  • Antalya Konsolosluğu
  • Kayseri Fahri Konsolosluğu
  • Bursa Fahri Konsolosluğu
  • Trabzon Fahri Konsolosluğu
  • Edirne Fahri Konsolosluğu
  • Bodrum Fahri Konsolosluğu
  • Gaziantep Fahri Konsolosluğu

Almanya Vizesi Başvuru Reddi Nedenleri Nelerdir?

 

Bazı durumlarda Almanya vizesi başvurusu olumlu sonuçlanmayabilir. Almanya vize reddi için Bu durumlar;

  • Başvuru formunun hatalı ya da eksik doldurulması,
  • Başvuru amacının istenilen şekilde açıklanmaması,
  • Vize çeşidinin yanlış belirlenmesi,
  • Giderlerin ödenebileceğini belirten belgelerde hata ya da yetersiz bakiye olması,
  • Vize bitiminde Türkiye’ye geri dönüleceğine dair verilen belgenin ikna edici olmaması,
  • Kalınacak yer ve uçak bileti belgelerinin eksik olmasıdır.

Başvurusu onaylanmayan kişiler, bu duruma itiraz edebilir. Bunun için Konsolosluk ya da Büyükelçiliğe iyi niyet mektubu yazması gerekir. Mektup açıklayıcı olmalıdır. Seyahat nedeni resmi bir dille yazılmalıdır.

Mektup, mail yoluyla da iletilebilir. Ancak evrakların, pasaportun ve sağlık sigortasının fotokopisi de mailde yer almalıdır.

Almanya Vizesi S.S.S.

Almanya Dil Okulu Vizesi 2022
Almanya, önde gelen üniversiteleri ve dil kurslarıyla en fazla yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan ülkeler arasında yer alır. Ülkeye dil eğitimi almak amacıyla gidecek kişilerin dil kursu vizesi alması gerekir. Almanya dil okulu vizesi 2022 yılında verilmektedir.
Almanya Engelli Vizesi
Almanya, vize verirken gelecek kişilerin engelli olmasını sorun etmeyen bir ülkedir. Vize başvurusu yapılırken öncelikle gitme amacına göre bir vize türüne başvuru yapılır. Almanya engelli vizesi ayrıca alınmaz ancak vize başvurusunda verilmesi gereken belgeler değişiklik gösterir.
Almanya Göç Yasası 2022
Göç yasası 2022 senesinde çıkmıştır. Avrupa üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları, hem dil bilmeleri hem de mesleki yeterliliğe sahip olmaları durumunda bu ülkede çalışmaya başlayabilirler.
Almanya vize verir mi?
Evet, bu ülkeye seyahat etmek için sizlerden talep edilen şartları yerine getirdiğinizde Almanya’dan vize alma konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.

Almanya, ticari, turistik, aile birleşimi, eğitim, dil kursu, erasmus gibi farklı vize türleri vermektedir. Vize alınması için sağlanması gereken şartlar ve hazırlanması gereken evraklar, Almanya konsolosluğu tarafından duyurulur.

Almanya Vize Veriyor Mu 2022
Schengen bölgesi ülkeleri içerisinde yer alan Almanya Türk vatandaşlarına vize uygulaması gerçekleştirmektedir. Almanya yapılacak olan seyahatlerde Türk vatandaşları 90 günü aşmamak şartıyla Schengen vizesi başvurusu yapabilir. 90 günü açılacak olan seyahatlerde ulusal vize başvurusunda bulunmak gerekmektedir.
Almanya Vize Yorumları
Almanya vize başvurusu yapılırken dikkatli olunması ve gereken belgelerin özenle hazırlanması önemlidir. Almanya vize yorumları doğrultusunda işlem yapmanız halinde vize reddi alabilirsiniz. En doğru ve güncel bilgiler, Almanya konsolosluğu adresinden verilmektedir.

Türk vatandaşları Almanya ile ilgili merak ettikleri her soruyu sormakta ve yaşanan durumlar hakkında yorumlarını paylaşmaktadır. Genellikle vize başvurusunun süreci, işlemlerin nasıl devam ettiği ve Schengen vizesi gibi konularda vatandaşlar yorumları ile ilk kez başvuru yapacakların fikir sahibi olmasına yardımcı oluyor.

Almanya Vizeleri Ne Zaman Açılacak 2022
Almanya, virüs sebebi ile 2022 yılında yabancı uyruklu kişilere vize vermemiştir. Almanya vizeleri ne zaman açılacak 2022: Almanya vizeleri kısıtlı işlemlerle verilmeye devam etmektedir.

Almanya vize başvuruları şu an için kapalı olsa da, Türkiye yüksek riskli ülkeler sınıfına alınmamıştır. Vaka sayılarının düşmesine paralel olarak 2022 yılı içinde açılması beklenmektedir.

Almanya vizesi başvuru işlemleri nereden yapılmalıdır?
Almanya vizesi başvuru işlemlerinde resmi aracı kurumların yanı sıra konsoloslukların da tercih edilmesinin önünde bir sorun hiçbir şekilde yoktur.
Almanya vizesi kaç günde çıkar?
Ulusal vize çıkması pandemi öncesi süreçte sadece bir iki hafta içerisinde tamamlanırken, pandemi sonrasında 4 haftalık bir süre içerisinde onay almaktadır. Almanya vizesi, tüm belgelerin tamam olması halinde iki haftada çıkmaktadır.
Almanya vizesi nereden alınır?
Almanya vize işlemleri için İdata firmasını aracı kurum olarak belirlemiştir. İdata firması aracılığı ile randevu alarak vize başvuru adımlarını gerçekleştirebilirsiniz. Vize başvurusu için almış olduğunuz randevuya belgelerinizi de derlemiş şekilde gitmelisiniz.
Almanya Yeni Göç Yasası 2022
Yeni göç yasası gereğince Almanya, AB ülkesi olmayan devletlerden nitelikli göç kabul etmektedir. Sağlık, mühendislik, akdemi gibi farklı birçok alanda insan ihtiyacı söz konusudur.
Almanya'ya Giriş Yasağı
Giriş yasağı devam etmektedir. Sadece çok acil durumlar için vize verilir. PCR testi yapılmalı ve bunun seyahatten iki gün önce olması gerekmektedir.
Almanya'ya Giriş Yasağı Var Mı
Pandemi nedeni ile ülkeler arasındaki seyahatlerde kısıtlamalar devam ediyor. Bu kapsamda Almanya ülkeye giriş şartlarını güncelledi. Almanca, İngilizce ya da Fransızca tercüme edilmiş Hes kodu, seyahat izin belgesi, PCR testi gibi covid-19 önlemleri kapsamında ülkeye giriş şartları yeniden belirlendi.
Almanya Türkiyeye vize veriyor mu?
Almanya Türkiye’ye vize vermektedir ve özellikle son yıllarda bu konuda bir artış yaşanmış durumdadır.

Evet, bu ülkeye seyahat etmek isteyen vatandaşların öncelikle seyahat amaçlarına uygun bir vize alması bunun için de vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Almanya Ulusal Vize
Almanya ulusal vize ülkede 90 günden uzun süre kalacak kişilere verilen uzun süreli vize türlerinden biridir. 90 gün ve 1 yıl gibi sürelerle verilen vizenin başvuruları, Almanya konsolosluğuna yapılır.

Almanya ulusal vize, farklı nedenlerden dolayı bu ülkeyi ziyaret etmek isteyen kişilere sunulan, 90 günlük süresiyle dikkat çeken bir vize türüdür. 1 yıla kadar da sağlanmış olduğu haller vardır.

Almanya Vize Başvuruları Ne Zaman Başlayacak
Almanya vize başvurularını belirli günlerde ve belirli saatler arasında kabul etmektedir. Başvuru için önceden online olarak randevu alınması gerekir, Schengen vizesi almak isteyen Türk vatandaşları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce başvuruda bulunur. Ulusal vize başvurularında ise en erken tarih 90 gündür.

Her ne kadar ailevi durumlardan dolayı vize verilse de, diğer tip vizelerin verilmesine ne zaman başlanacağı belli değildir.

Almanya Vize için randevu nasıl alınır?
Almanya vizesi almak isteyen kişilerin müracaat için öncelikle Almanya Konsolosluğu resmi sayfasında vize randevu alması ve daha sonrasında ilgili evraklar ile birlikte bu randevuya gitmesi gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×