Çekya Vizesi Nasıl Alınır? - Başvuru Rehberi - Eraytur
Çek Vizesi

Çekya Vizesi Nasıl Alınır? – Başvuru Rehberi

Doğa tutkunları için vazgeçilmez olan ve suç işleme oranlarının azlığıyla dikkat çeken Çek Cumhuriyeti vize prosedürlerini sizlerle paylaştık.

Çek Cumhuriyeti için Vize

Schengen bölgesi üye ülke konumunda bulunan Çek Cumhuriyeti’ne yapacağınız ziyaretler için, Çek Cumhuriyeti Schengen vizesi alma zorunluluğu bulunmaktadır.

Vize için yapacağınız müracaatları, Çek Cumhuriyeti makamlarınca yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ya da akredite olmuş seyahat acenteleri vasıtası ile yapabilmektesiniz.

Yazımızın devamında, Çek Cumhuriyeti vizesi nasıl alınır sorusuna yanıt vermeye çalışacağız.

Çek Cumhuriyeti için Vize Nasıl Alınır?

Çek Cumhuriyeti vizesi zor mu alınır sorusunu sıklıkla duymaktayız bu hususta bilgilerimiz ile sizlere kolaylık sağlayacağız. Öncelikle, vize başvurusun ilk adımı olan ve Çek Cumhuriyeti Konsolosluğunun web sayfasında yer alan vize başvuru formu, eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır.

Başvuru formunun hatasız bir şekilde ve tam olarak doldurulması, vize başvurunuzun olumlu bir şekilde sonuçlanması açısından önem arz etmektedir.

Daha sonra, yetkilendirilmiş başvuru merkezleri aracılığı ile, başvuru dosyasında istenilen evraklar hazırlanmalıdır.

Çek Cumhuriyeti Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Tüm vize çeşitleri için ortak hazırlanması gereken evraklar listesi şu şekildedir.

  • Pasaport: Vizenizin bitiş süresi baz alındığında doksan gün daha geçerli olma zorunluluğu olan pasaportunuzda, tahrip olmuş veya yırtılmış bölümlerin olmaması gerekmektedir.
  • Dilekçe: Çek Cumhuriyeti vizesi için gerekli evraklar kapsamında, İngilizce dilinde yazılması gereken vize başvurusu dilekçesi, Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna ithafen yazılmalıdır. Seyahatin amacının belirtilmesi gereken dilekçede, ayrıca seyahat tarihlerine ait detaylara da yer verilmelidir.

SGK’li olarak çalışan kişilerin hem şahıslarına ait dilekçeyi hem de işyerlerinden alacakları ve seyahat süreleri boyunca izinli olduklarını gösteren dilekçeyi dosyada sunmaları gerekmektedir.

  • Fotoğraf: Çek Cumhuriyeti vizesi fotoğraf ebatları 35×45 mm olarak belirlenmiştir. Beyaz fon üzerine çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğrafın dosya ekinde sunulması gerekmektedir. Fotoğrafların güncel haliniz ile uyuşması gerekmektedir.
  • Banka dokümanları: Son üç aya ait banka hesap dokümanlarınızın, başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir. Islak imzalı ve banka tarafından kaşelenmiş olması gereken hesap özetinde, bakiye bilgilerinin üç bin Türk Lirasından az olmaması gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti’nde konaklayacağınız süre ile doğru orantılı olarak değişen bloke para miktarı için uzman yardımı almanızı tavsiye ederiz.

  • Kimlik fotokopiniz ile Nüfus Müdürlüğünden alacağınız vukuatlı nüfus kayıt örneğinizin de başvuru dosyanızda bulunması gerekmektedir.
  • Konaklama rezervasyonları: Seyahatiniz süresince konaklayacağınız yere ait olan rezervasyon bilgilerinizin de Çek Cumhuriyeti Schengen vizesi kapsamınca başvuru dosyanızda bulunması gerekmektedir.
  • Gelir belgesi: Son üç aylık döneme ait banka hesap dokümanlarınızın yanı sıra, seyahatiniz süresince, masraflarınızı nasıl karşılayacağınıza dair mevduat bilgilerinizin de başvuru dosyanızda olması gereklidir.

Şayet, masraflarınız bir sponsor tarafından karşılanacak ise, sponsorun kendi el yazısı ve imzasını taşıyan ve seyahat edecek kişinin masraflarını karşılayacağına dair açıklamanın bulunduğu dilekçenin de dosyada bulunması gerekmektedir.

  • Sağlık Sigortası: Schengen üye ülkelerine giriş için geçerli olan ve otuz bin Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigorta Poliçesinin bulunması gereklidir.

Bu poliçe, seyahatiniz sırasında karşılaşabileceğiniz her türlü hastalığın ve kazanın masraflarının tanzimi için zorunlu tutulmaktadır.

Çek Cumhuriyeti’ne Turistik Vize Alabilmek İçin Gerekli Evraklar

Yukarıda belirtilen ve tüm vize çeşitleri için ortak hazırlanması gereken evrakların yanı sıra, ayrıca hazırlanması gerekli, Çek Cumhuriyeti turistik vizesi için gerekli evraklar şu şekildedir.

  • İngilizce dilinde hazırlanmış ve ıslak imzaya ve tarihe sahip vize başvuru formu,
  • Başvuru sahibinin pasaportuna kayıtlı, reşit olmayan kişiler, ayrı ayrı başvuru formu doldurmaları gerekmektedir.
  • Pasaportunuzda, kimlik bilgilerinin bulunduğu yer ile, son üç yıla ait vize işlemlerinin olduğu mühürlü yerlerin fotokopilerinin de dosyada sunulması gerekmektedir.
  • İstanbul’dan yapılan başvurularda zorunlu olan, imzalı ve tarih bilgisinin bulunduğu ek bilgi formunun da dosya ekinde sunulması gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti’ne Ticari Vize Alabilmek için Evraklar

Çek Cumhuriyeti Schengen vizesi kapsamında, ortak vize evrakları haricinde hazırlanması gereken Çek Cumhuriyeti ticari vizesi evrakları şu şekildedir.

  • İngilizce olarak doldurulmuş ticari vize başvuru formu,
  • İstanbul başvurularında zorunlu olan ıslak imzalı ve tarih bilgilerini içeren ek bilgi formu,
  • Seyahat süresince geçerliliğini koruyan ve Çek Cumhuriyeti’nde ticari faaliyet kapsamında görüşülecek firma yetkili tarafından düzenlenmiş davetiyenin fotokopisinin de dosyada sunulması gerekmektedir.

Davetiyeler ıslak imzalı olmalı ve şirket logosunun bulunduğu antetli kâğıda yazılmış olmalıdır. Davetiye de davet edilen kişiye ait kimlik bilgilerinin yanı sıra, gidiş dönüş tarihlerine ait bilgilerinde bulunması gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti Güncel Vize Ücreti

Alacağınız vize türüne göre değişkenlik gösteren ve üç Şubat 2020 tarihinde güncellenen Çek Cumhuriyeti vize ücreti güncel bilgileri şu şekildedir.

  • 0-6 yaşa ait vize ücretleri                                                                  20 Euro
  • 6-12 yaşa ait vize ücretleri                                                                60 Euro
  • Turistik Vize                                                                                     100 Euro
  • Ticari Vize                                                                                         100 Euro
  • Transit Vize                                                                                      100 Euro
  • Ziyaret Vizesi                                                                                   100 Euro
  • Kültürel Vize                                                                                    100 Euro
  • Şoför Vizesi                                                                                      100 Euro

Mutlaka Oku! Çek Vize Ücreti

Çek Cumhuriyeti, Schengen ülkesi olduğu için Schengen vize fiyatları baz almaktadır. Çek Cumhuriyeti, 80 Avro vize harcı istemektedir.

Çek Cumhuriyeti vize ücretleri, vize çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Vize çeşitleri ise seyahatin amacına göre belirlenmektedir. Bu yüzden ilk önce vize çeşidi belirlenmelidir. Vize harcı dışında vize çeşidine göre ek fiyat belirlenebilir.

Vize ücretini yatırdıktan sonra verilen dekont, başvuru dosyasının içine konmalıdır. Dekont fotokopisi kabul edilmemektedir.

Çek Cumhuriyeti’ne Vize Kaç Günde Çıkar

Çek Cumhuriyeti vizesi ne kadar sürede çıkar şeklindeki sorularınız için şunları söyleyebiliriz:

Kısa süreli vize türüne giren ve C tipi Schengen vizesi olarak adlandırılan vize türleri için sonuçlanma süresi beş ila on beş iş günü civarındadır. C tipi vize kapsamındaki vizeler;

  • Turistik vize,
  • Ticari vize,
  • Çek Cumhuriyeti aile ziyareti vizesi, arkadaş vizesi
  • Sportif, kültürel etkinliklere katılım vizesi,
  • Eğitim ve araştırma vizesi olarak adlandırılmaktadır.

Uzun süreli vize türüne giren ve D tipi vize olarak adlandırılan vize türlerinin sonuçlanma süreleri ise, on beş iş günü ile doksan iş günü arasında değişkenlik gösterebilmektedir. D tipi vize kapsamındaki vizeler;

  • Çek Cumhuriyeti çalışma vizesi,
  • Erasmus ve öğrenci değişim vizesi,
  • Yüksek lisans ya da doktora vizesi,
  • Oturum izni vizesi ile aile birleşimi vizelerini ifade etmektedir.

Vize sonuçlanma süreleri ortalama süreleri ifade etmekle birlikte, sonuçlanma süresini etkileyen faktörler;

  • Ek evrak talebi nedeni ile sürenin uzaması,
  • Eksik veya hatalı evrak teslimi nedeni ile sürenin uzaması,
  • Başvuru tarihlerine denk gelen konsoloslukların resmî tatil ve bayram günleri, vize sonuç sürelerinin uzamalarına sebebiyet verebilmektedir.

Çek Cumhuriyeti vizesi başvuru şartlarından sonra en çok merak edilen konulardan biri, başvurunun sonuçlanma süresidir. Çek Cumhuriyeti, vize başvurularını 5-15 iş günü içerisinde sonuçlandırmaktadır. Ancak vize başvurularının sonuçlanması süresini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerden biri, Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’nun yoğunluğudur. Konsolosluk yoğun ise vize başvurusunun sonuçlanma süresi uzayabilir.

Bunun dışında resmi tatiller de süreye etki etmektedir. Çünkü resmi tatiller, iş gününe dahil edilmemektedir. Son olarak hafta sonları da sürenin uzamasına etki etmektedir. Birçok kişi, hafta sonlarını vize başvuru sonuçlandırma sürelerinden saymaktadır. Ancak hafta sonları, resmi kurumlarda iş yapılmaz.

Çek Cumhuriyeti vizesi almak isteyen kişiler, başvuru sonuçlanma sürelerinin uzamasını istemiyorlarsa bu etkenlere dikkat etmelidir. Ayrıca vize randevusu en az bir ay önceden alınmalı ve işlemler hızlı bir şekilde yapılmalıdır.

Vize başvuru sonuçlanma süresi uzadığında kişiler de birçok sorunla karşılaşmaktadır. Bu sorunlardan biri, pasaporttur. Kişiler, yakın zamanlarda birden fazla ülkeye gitmek zorunda kalabilir. Ancak başvur sonuçlanmadan kullanılan pasaport, başka bir ülkenin vize başvurusunda kullanılamaz. Bu da kişileri, zor durumda bırakabilir. Bu gibi durumlarda mağdur olmamak için ek dilekçe yazılmalıdır.

Ek dilekçe, durumu açıkça izah edebilmelidir. Ayrıca dilekçenin yanında vize başvurusu yapılacak ülkeye ait uçak ve otel rezervasyonları olmalıdır. 

Çek Cumhuriyeti Türkiye’den Vize İstiyor Mu?

Çek Cumhuriyeti, Türk vatandaşlarından ülkeye girebilmeleri için vize istemektedir. Ancak bazı durumlarda esnek davranabilmektedir. Hususi, Diplomatik ve Hizmet pasaport sahiplerinin yıl içerisinde en fazla 90 gün kalmaları şartıyla ülkeye vizesiz girmelerine izin vermektedir. Bordo pasaport sahipleri, her koşulda Çek Cumhuriyeti vizesi almak zorundadır.

Çek Cumhuriyeti, bir Schengen ülkesidir. Dolayısıyla Schengen vizesi ve ayrıcalıkları geçerlidir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çek Cumhuriyeti vizesi başvuruları, Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’nun kontrolü altında gerçekleşmektedir. Tüm yetkiler, konsolosluğuna aittir.

  • Türk vatandaşları veya Türkiye’deki yabancı uyruklu kişiler, Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na müracaat etmelidir.
  • Ancak bu her zaman mümkün olmamaktadır. Bu yüzden Çek Cumhuriyeti, konsolosluğun yetki verdiği kurumlardan ve acentelerden yapılan başvuruları da kabul etmektedir.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu Yapmak İçin Randevu Almak Gerekli Midir?

Çek Cumhuriyeti vizesi başvuruları için randevu almak zorunludur. Randevular, istenilen zamanda alınamayabilir. Konsolosluğun yoğunluğuna göre tarih verilmektedir. Bu yüzden Çek Cumhuriyeti seyahati yapmadan en az dört hafta önce randevu alınmalıdır.

  • Vize başvurusu için randevuya zamanında gidilmelidir. Aksi takdirde randevu iptal edilir. Çek Cumhuriyeti vizesi almak için tekrar başvuru yapmak ve randevu almak gerekir. Vize harcı tekrar ödenmez.

Mutlaka Oku! Çek vize başvurusu için güncel hazırlanan rehbere https://www.eraytur.com/cekya-vize/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Neden Reddedilir?

Çek Cumhuriyeti’ne giriş yapmak isteyen kişiler, Çek Cumhuriyeti vizesi almak zorundadır. Bunun için de vize başvurusunda bulunmaları gerekir. Ancak vize başvurusunda bulunan herkesin başvurusu kabul edilmez. Vizeyi alamaz, dolayısıyla ülkeye giremez. Başvurunun kabul edilmemesinin ise birçok nedeni vardır. En sık karşılaşılan nedenler ise;

  • Vize çeşidinin yanlış belirlenmesi: Vize başvurularında sıklıkla yapılan hatadır. Vize çeşidinin yanlış belirlenmesi, istenilen belgelerin de eksik ve yanlış olmasına neden olur. Yani vize çeşidinin yanlış belirtilmesi, birçok hataya da sebebiyet verir. Bunlara bağlı olarak da vize başvurusu onaylanmaz.
  • Pasaport: Çek Cumhuriyeti, bir Schengen ülkesi olduğu için pasaportlara dikkat etmektedir. Çünkü pasaport türlerine göre ayrıcalıklar tanımaktadır. Ayrıca pasaportta, Schengen etiketi yapıştırabilmek için en az iki sayfanın boş olmasını istemektedir. Pasaport geçerli olmalı ve yıpranmamalıdır. Okunabilir olmalıdır. Bu kurallar, Çek Cumhuriyeti için oldukça önemlidir.
  • Başvurunun formunun istenilen şekilde doldurulamaması: Çek Cumhuriyeti, başvuru sırasında kişilerin başvuru formunu şahsi olarak doldurmasını ister. Ayrıca yanlış bilgiler yazılmamalıdır. Eksik yerler olmamalıdır. Her bilgi önemlidir. Resmi bir evraktır. İstenilen bu kriterlerin olmaması, vize başvurusunun reddedilmesine neden olur.

Çek Cumhuriyeti Vize Reddine İtiraz Edilebilir Mi?

Çek Cumhuriyeti vizesi almak isteyen kişilerin karşılaştığı durumlardan biri, başvuruların reddedilmesidir. Bu durumlarda Çek Cumhuriyeti, kişilere itiraz edebilme hakkı tanır. Vize başvurusu reddedilen kişiler, Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na ya da büyükelçiliğine itiraz dilekçesi yazabilir.

Dilekçede ülkeye gelme nedeni, açıkça dile getirilmelidir. Başvuru reddi hakkında açıklamalar da bulunulmalıdır. Ancak uzun ve gereksiz cümlelerden kaçınılmalıdır.

İtiraz dilekçesi kabul edilen kişiler, Çek Cumhuriyetini vizelerini alarak ülkeye giriş yapabilir. Ancak itiraz dilekçesi de reddedilen kişiler, tekrar başvuru yapmalıdır. Yapılacak yeni başvuru da aynı hatalar yapılmamalıdır. Aksi takdirde başvuru yine reddedilir. Başvurunun her aşaması aynıdır. Ücrette ödemeniz gerekir. Sadece randevu tekrar alınırsa ücret ödenmez.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çek Cumhuriyeti vizesi alırken sorun yaşamamak için bazı kriterlere çok dikkat etmek gerekir. Bu kriterler;

  • Vize çeşidi: Bu kriter oldukça önemlidir. Çünkü vize başvurularının olumsuz sonuçlanmasındaki en büyük nedendir. Vize çeşidi, birçok yanlışı da beraberinde getirir. Çek Cumhuriyeti, kişiyi doğru olarak tanıyamaz. Ayrıca açıklamalar ve belgeler arasında çelişkiler meydana gelir. Bu yüzden vize çeşidi, doğru belirlenmelidir. Vize çeşidinin bağlı olarak istenilen evraklar tamamlanmalıdır.
  • Belgeler: Vize çeşidine bağlı olarak kişiden belgeler istenir. Tüm vize türlerinde istenilen ortak belgeler olduğu gibi ek belgeler de bulunmaktadır. Bunlar doğru araştırılmalı ve eksiksiz yerine getirilmelidir.
  • Vize ücreti: Vize harcı dekontu, başvuru dosyasının içine muhakkak konulmalıdır.

Bu kriterlere uyulduğunda vize başvurusunun olumlu sonuçlanma ihtimali artar.

Mutlaka Oku! Çek vize reddi aldıysanız, itiraz ve itiraz dilekçesi için https://www.eraytur.com/cek-vize-reddi/ adresini ziyaret etmelisiniz.

Çekya Vizesi S.S.S.

Çekya Vize İstiyor Mu?

Çek Cumhuriyeti bir Avrupa Birliği üyesidir ve Türk vatandaşlarından bordo pasaportlu ziyaretçiler için vize uygulamayı yapar. Fakat Çek Cumhuriyeti üzerinden karayolu ile başka ülkeye geçmek isteyen Türk vatandaşları için transit vize uygulaması yapar. Dolayısıyla Çekya vize istiyor mu sorusu için, bordo pasaport kullanan Türk vatandaşları için vize uygulaması vardır.

Türk vatandaşlarından yeşil, gri ve siyah pasaport sahibi olan kullanıcılar için ise 180 gün içerisinde 90 gün ile sınırlı olmak üzere vize uygulaması bulunur. Çekya bir Avrupa Birliği üyesi olduğu için Schengen vizesi alınması gerekir. Bu sebeple Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından belirtilen evrakların eksiksiz ve tam olarak düzenlenmesi ve seyahat tarihinden en az 1 ay önce teslim edilmesi gerekir. Schengen Vizesi ücreti vize başvurusu esnasında konsolosluklara ödenerek işlemler yapılır.

Çekya vize ücreti için Çekya Konsolosluğu tarafından 80 Euro talep edilir. Bu harç, vize başvurusu olarak alınır ve vizenin reddedilmesi durumunda geri ödeme yapılmaz.

Çekya vizesi nasıl alınır, Çek Cumhuriyeti İstanbul ya da Ankara büyükelçiliğine giderek vize alınabilir. Turistik vize için gerekli evraklar arasında pasaport, kimlik, vize başvuru formu, otel rezervasyon bilgileri gibi belgelerin yanı sıra banka hesap bilgileri de gereklidir. Bunun için de vize başvuru sahibinin hesabında en az 5000 TL nakit ücret bulunmalıdır. Vize başvurusu yapan bir çalışan ise işyerinden ayrıntılı maaş dökümünü de ibraz etmelidir.

Çek Cumhuriyeti Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Çek Cumhuriyeti, Türkiye için vize uygulaması yapan ülkelerden bir tanesidir. Özellikle bordo pasaport sahipleri için mutlaka vize alınması gerekir. Çek cumhuriyeti çalışma vizesi almak için ise D tipi vize alınması gerekir. Çek cumhuriyeti vize başvurusu yapmadan önce çalışılacak firmadan davetiye gönderilmesi gereklidir.

D Tipi vize Çek Cumhuriyetinde en az 6 ay kalışa imkân verir. Çalışma izninin devam etmesi için vizenin son günü gelmeden başvuru yapmak gerekir. Çek Cumhuriyeti D tipi vize başvurusu Ankara ya da İstanbul Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile yapılabilir. Fakat konsolosluk tarafından düzenlenmesi istenen bazı evraklar bulunur. İstenen tüm evrakların zamanında ve eksiksiz olarak düzenlenmesi oldukça önemlidir.

Çek Cumhuriyeti işçi vizesi almak için ise düzenlenmesi gereken evraklar arasında, pasaportun hem yeni hem eskilerinin asılları, kimlik aslı ve fotokopisi, Çek Cumhuriyeti’ndeki şirketten gönderilen davet mektubunun orijinali ve fotokopisi, şirket ile yapılan iş sözleşmesi gereklidir. Ayrıca başvuru sahibi için mesleki yeterliliğinin olduğunu belirten bir evrak da şarttır.

Çekya C tipi vize başvurusu yaparken ise seyahatin amacına göre daha farklı belgeler düzenlenmelidir. Turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyaretleri gibi kısa süreli vizeleri kapsayan C tipi vize ile davet mektubuna gerek olmadan vize işlemleri yapılabilir.

Çek Cumhuriyeti öğrenci vizesi almak için ise Çek Cumhuriyetinde bulunan üniversiteden kabul mektubu ve erasmus kayıt belgesi gibi eğitim belgeleri konsolosluk tarafından talep edilmektedir.

 Çekya Oturma İzni Nasıl Alınır?

Çek Cumhuriyeti Schengen ülkelerinden bir tanesidir. Çek Cumhuriyeti vize istiyor mu? 2004 yılından beri Avrupa Birliğine üye olan Çekya seyahatleri için mutlaka vize alınması gerekir. Çekya oturma izni almak için uzun dönemli vize başvurusu yapmak gerekir.

Uzun dönemli oturma izinleri D tipi vizelerdir ve en az 3 aylık süre boyunca ülkede kalmayı mümkün hale getirir. Türkiye’deki İstanbul ve Ankara Çek Cumhuriyeti başkonsolosluğu ile başvuru yapılabilir. Çek Cumhuriyetinde çalışma izni nasıl alınır? İşçi olarak gidebilmek için öncelikle vize başvurusu yapılmalıdır. Vize işlemleri ortalama olarak 1 ay ile 3 ay arası sürebileceği için mutlaka seyahat tarihi buna göre planlanmalıdır.

Çek Cumhuriyeti işçi vizesi almak için de gerekli evrakların doğru ve eksiksiz olarak düzenlenmesi gerekir. Bunun için Çek Cumhuriyetinde hangi firmada çalışılacaksa o firmanın işçiyi davet ettiği davet mektubu gereklidir. Ayrıca o şirketle yapılan anlaşma ve bu anlaşmanın metni de vize başvurusunda istenen evraklar arasında yer alır. İş yeri sahibinin bilgileri de mutlaka bulunması gerekir. Bunun haricinde Çek Cumhuriyetinde çalışma izni alabilmek için konaklama yerinin önceden planlanmış olması gerekir.

Çek cumhuriyetinde çalışmak için vize başvurusu yaparken mutlaka içerisinde bir miktar nakit para bulunan banka hesabı bulunmalıdır. Ayrıca en az 1 yıl daha geçerli bir seyahat sağlık sigortasının yaptırılmış olması ve bulaşıcı bir hastalığının olmadığının kanıtlanması şarttır.

 Çek Cumhuriyeti dini nedir?

Çek Cumhuriyeti için vize nereden alınır? Çek Cumhuriyeti için vize almak isteyen Türk vatandaşlarının başvuru için Çekya vize başvuru merkezleri ya da Çekya Konsolosluklarına müracaat gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

 Çek Cumhuriyeti pahalı mı?

Çok pahalı dememek ile birlikte ucuz bir ülke de sayılamaz.

Çek Cumhuriyeti turistik vize veriyor mu?

Evet, bu ülkeye kısa süreli turistik seyahat gerçekleştirecek olan kişilerin öncelikle buna uygun bir turist vizesi almaları şart koşulmuştur. Resmi pasaporta sahip olan T.C. vatandaşları turistik seyahate dair 90 gün muaf kabul edilir.

 Çek Cumhuriyeti uzun süreli vize ne kadar sürede çıkar?

Uzun süreli vizelerin çıkması 1 ay veya daha uzun sürebilmektedir. Bu nedenle beklemek gerekir.

 Çek Cumhuriyeti vize ne zaman çıkar?

Çek Cumhuriyeti vize sonuçları, başvuru yapılan vize türüne göre farklı sürelerde açıklanmaktadır. Kısa süreli vize türleri ortalama 15 iş günü içerisinde açıklanır. Çek Cumhuriyeti vizesinin açıklanma süresi başvuru yapılan vize türüne göre değişir. Çek cumhuriyeti kısa süreli vize başvurularının sonuçlarını 15 iş günü içerisinde açıklamaktadır.

Çek Cumhuriyeti vize veriyor mu?

Bordo pasaport adına muafiyete yer verilmez. T.C. vatandaşlarının vize prosedürlerine göre başvurularını iletmeleri istenir. Çek Cumhuriyeti, eğitim, çalışma, seyahat, ticari, aile birleşimi gibi amaçlarla ülkesine gelecek olan kişilere vize vermektedir.

Çek Cumhuriyeti vizesi nasıl alınır?

Çekya vizesi alacak olan kişiler öncelikle seyahat amaçlarına uygun bir vize için başvuruda bulunmalı ve bunun için de ilgili evrak listesini tam- hatasız bir şekilde tamamlayarak teslim etmelidir. Çek Cumhuriyeti vizesi almak için Konsolosluktan veya yetkili vize merkezlerinden randevu alarak vize evraklarını teslim etmeniz gerekir. Başvuru yapacak kişiler, vize başvuru formunu doldurmalı ve vize talep dilekçesi yazmalıdır.

Çek Cumhuriyeti zengin mi?

Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan insanlar ortalama ve üzerinde bir hayat sürmektedir.

Çek Cumhuriyetine vizesiz gidilir mi?

Hayır, eğer bordo pasaport (umuma mahsus pasaport) sahibi iseniz o zaman bu ülke sınırları içerisine Çek Cumhuriyeti vizesi almadan giriş yapamazsınız.

Çek Cumhuriyeti vizesi ne kadar sürede çıkar?

Çek Cumhuriyeti vizesinin açıklanma süresi başvuru yapılan vize türüne göre değişir. Çek cumhuriyeti kısa süreli vize başvurularının sonuçlarını 15 iş günü içerisinde açıklamaktadır.

Çekya vize veriyor mu?

Çekya vize veren ülkelerden biridir ancak vize alabilmek için tüm şartları sağlamanız gerekmektedir. Çekya, 2022 yılında vize vermeye başlamıştır. Vize almak için Çekya konsolosluğuna müracaat etmeniz gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×